Cum să spargi mitul inundațiilor pe strada Constituției

3
1.179 vizualizari
views

În dimineața zilei de 31 ianuarie, la prima oră, am fost sesizați de către locuitorii de pe strada Constituției că, odată cu încălzirea vremii și topirea zăpezilor, dar și din cauza ploii, casele din avalul străzii sunt din nou inundate, făcând impracticabilă deplasarea în curțile oamenilor. Problema este pe cât de veche, pe atât de actuală, în acest sens făcându-se numeroase sesizări către administrația locală.

Unul dintre locatari a avut o idee genială, în sensul că a dat și soluția rezolvării. Din strada Constituției colț cu strada Câmpul Alb, se poate realiza un tronson de cca. 100 de m care să preia apa pluvială și să o deverse direct în pârâul Vulcănița.

Dupa nici 2 ore am fost sunați din nou și ne-am deplasat pe strada Negoiu, unde o familie trăiește în apa la propriu. Lucrătorii de la Servicii Comunale Codlea aflați la fața locului au arătat faptul că intervenția acestora este una provizorie, de moment, întrucât sistemul de canalizare este învechit și sugrumat de necesitățile actuale ale locatarilor de pe strada Negoiu.

Sperăm ca în cel mai scurt timp primarul Cătălin Muntean să facă ceva, ne spune bătrâna care locuiește în apartamentul inundat, că nu degeaba și-a pus speranțele în el când l-a ales.

Inundații la Codlea (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

3 COMENTARII

  1. Ovidiu mitul este despre strada Nisipului actuala Constitutiei. Aici se colecteaza apa fluviala de la strada M. Eminescu ,Cetati, Scheilor si toate stradutele dintre str. Scheilor si str. Campul Alb iar in coltul strazilor Constitutiei si Campul Alb toata aceasta cantitate de apa trebuie sa se inghesuie printr-un bos de 500 mm care in proportie de 50 % este colmatat. Si dupa cum stie toata lumea se infunda la prima ploaie mai zdravana. Solutia cea mai simpla si ieftina este schimbarea conductei actuale cu una mai mare(minim dubla) si dusa pana in paraul Vulcanita distanta este de 100 ml.
    Asteptam opinia domnului primar ca el este gospodarul orasului.

  2. Offtopic:
    Aveti cumva idee daca problema asta exista si pe strada Avram Iancu. Am vrea sa ne luam o casa acolo. Inca nu am apucat sa vb cu locatari din zona insa din ce am vazut scurgerile sunt „sublime si lipsesc cu desavarsire”

    Cu stima.

Comments are closed.