Competiția Națională „Cupa PowerGym Codlea” – Împins din culcat cu haltera

0
1.422 vizualizari
views

CUPA POWER GYM AFIS MARE (Copy)

Sâmbătă, 26 octombrie, cei mai puternici oameni din România se vor întâlni în cadrul competiției Cupa PowerGym Codlea la „Împins din culcat cu haltera”.

 

Organizatori: Asociația Sportivă „PowerGym Codlea, Primăria Codlea, Consiliul Local și Casa de Cultură.

Parteneri media: Codlea-Info.ro; NewsBv.ro

Aflată la cea de a IV-a ediție, competiția Cupa PowerGym Codlea se va desfășura la Casa de Cultură începând cu orele 12:00.

Pentru cântar, concurenții se vor prezenta la orele 9:30

Premii totale în valoare de 3500 euro.

Relații la tel: 0763.693.759

Intrarea liberă!

cupa powergym codlea

Regulamentul CUPEI POWER GYM CODLEA din 26.10.2013 

Fiecare participant trebuie sa prezinte la inscriere cartea de identitate! Cei care nu au implinit varsta de 18 ani sunt acceptati in competitie doar cu acordul scris al parintilor.
La inscrierea in concurs, sportivii vor da o declaratie pe propria raspundere ca sunt apti pentru efort fizic. Fiecare participant este responsabil pentru eventualele accidentari intervenite in urma competitiei daca acestea tin de manevrarea incorecta a greutatilor.

1. Categorii de greutate:

a. -75 kg
b. -85 kg
c. -95 kg
d. +95 kg
OPEN

Greutatea fiecarui concurent va fi stabilita in ziua concursului, in momentul inscrierii. Fiecare sportiv va executa impins culcat cu propria greutate.
Daca la aceeasi categorie exista un numar egal de repetari efectuate de 2 sau mai multi concurenti, ordinea acestora in clasament va fi in functie de greutatea concurentilor, avantajat fiind concurentul care are o greutate superioara.

2. Echipamentul:

Fiind o competitie sportiva, echipamentul sportiv este obligatoriu: pantaloni scurti sau de trening, tricou cu maneca scurta, cotul fiind descoperit, incaltaminte sportiva. NU sunt permise chingi, bandaje elastice, cotiere sau camasi speciale. Manusile si centura sunt permise in timpul executiei. Sunt permise bandajele pe incheietura pumnului. Daca sportivul foloseste echipament necorespunzator, va fi descalificat din concurs .

3. Executia:

a. Fiecare sportiv are dreptul la o singura incercare. Cel ce executa mai multe repetari este declarat castigator pe categoria sa.
b. Sportivul trebuie sa se asigure ca pe bara este greutatea la care a fost inscris.
c. Pozitia corecta pe banca este din culcat, cu umerii si fundul in contact cu suprafata bancii,fara a face podul (podul exagerat).
d. Distanta dintre mâini nu va depasi 81 cm, masurata între degetele aratatoare (ambele degete aratatoare trebuie sa fie în interiorul marcajului de 81 cm si întregul deget aratator trebuie sa fie în contact cu marcajul de 81 cm daca se utilizeaza priza maxima).
Talpile trebuie sa ramana in contact cu solul in timpul executiei pentru a nu fi depunctat, miscarea acestora in plan orizontal, nu va mai fi depunctata.
De asemenea, nu se depuncteaza miscarea sau ridicarea capului.

3.1. Mod de executie:

Se ia bara de pe suporti si se asteapta cu bratele drepte semnalul de la arbitrul principal. La comanda,start, se coboara bara pe piept si dupa atingerea acestuia se ridica pana se ajunge in pozitia de plecare, cu bratele drepte. Executia se v-a face ATENTIE!!….FARA STOP PE PIEPT.

4. Cauze pentru descalificarea/depunctare :

a. nerespectarea semnalului de start al arbitrului.(descalificare)
b. nerespectarea pozitiei pe banca de impins.(depunctare/descalificare)
c. schimbarea prizei in timpul executiei.(descalificare)
d. orice miscare spre în jos a barei în cursul ridicarii ei.(depunctare)
e. contactul halterei cu suportii bancii.(depunctare)

Comportamentul neadecvat al sportivilor sau a antrenorilor poate duce la eliminarea din concurs a sportivului in cauza. Decizia va fi luata de comisia de arbitri.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic