Codlenii vor petrece Anul Nou fără miros de Protan și cu spectacol de artificii

0
884 vizualizari
views

Două lucruri bune se conturează pentru codleni la trecerea dintre ani. Pe de o parte anunțul făcut de reprezentantul administrației locale în ce privește suspendarea activității celui mai mare poluator olfactiv din Codlea, SC Protan SA, iar de cealaltă parte bucuria  de a avea în promenada municipiului Codlea spectacol de artificii. (vezi aici)

Reamintim cititorilor noștri că situația Protan SA a fost deseori mediatizată, atât de redacția noastră încă din 2011 (vezi aici), cât și pe diferite rețele de socializare de către diferite persoane, iar în ultima perioadă fenomenul a luat amploare dat fiind faptul că se apropie campania electorală, iar subiectul Protan este suficient de sensibil pentru a atrage simpatia alegătorilor.

În paralel, au existat discuții și propuneri în ceea ce privește renunțarea la focul de artificii din noaptea de Revelion, (vezi aici) încercându-se o empatizare forțată cu victimele COLECTIV, lucru care, deși regretabil, nu are legătură cu tradiția pe care codlenii și-o doresc dusă mai departe cu acest spectacol de artificii la trecerea dintre ani.

Aprofundând în câteva cuvinte situația poluatorului, am reținut ideea consilierului local Vlad Dan, care a spus că nu ar trebui să ne bucurăm de închiderea Protanului, chiar dacă la prima vedere pare o reușită, căci o astfel de soartă a avut și Coloromul și Serele Codlea și că ar trebui să ne axăm pe respectarea legii prin susținerea societăților comerciale ca fiind furnizoare de locuri de muncă, indiferent de domeniul acestora.

Protan-Codlea-sa

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic