Codlea demarează campania de colectare selectivă a deșeurilor

0
1.540 vizualizari
views

Primaria Municipiului Codlea in colaborare cu SC Servicii de Gospodarire Magura Codlei SRL anunta implementarea colectarii deseurilor reciclabile la nivelul localitatii Codlea incepand cu 01.01.2020.

Prima etapa include:
-campanie de informare a cetatenilor privind modalitatea de colectare a deseurilor in mod selectiv
-invitatia tuturor persoanelor fizice la sediul societatii noastre in vederea semnarii actului aditional al contractului de salubrizare care include drepturile si obligatiile partilor privind colectarea selectiva. Daca nu aveti inca un contract de salubrizare se va incheia unul cu toate datele.
Termen: 31.12.2019

Etapa a doua include distribuirea a trei tipuri de saci cu volum de 240 litri si ridicarea acestora, pe urmatoarele tipuri de culori:
-verde: pentru sticla
-albastru: pentru hartie si carton
-galben: pentru plastic

Graficul se colectare a sacilor va fi anuntat in timp util astfel incat fiecare beneficiar sa cunoasca programul si intervalul orar.

Cum se face
I. In sacul verde veti depozita doar deseuri din sticla indiferent de culoare. Se va elimina dopul, capacul, etc.
Produse care NU se introduc in sacul verde: produse de tip jena, ceramica, portelan, ochelari, cristal, becuri, neoane, alte obiecte de iluminat.

II. In sacul albastru veti depozita doar deseuri de hartie si carton. Acestea vor fi compactate obligatoriu pentru a se reduce volumul.
Produse care se introduc in sacul albastru: ambalaje de hartie si carton curate, ziare, reviste, carti, caiete, hartie de impachetat, cartonase, pungi de hartie, cutii de carton pentru incaltaminte si alimente, cutii de detergent, hartie tiparita si corespondenta, cartoane de oua, tuburile de la hartia igienica, prosoape de bucatarie.
Produse care NU se introduc in sacul albastru: coperti plastifiate, hartie unsa sau murdara de adeziv sau alte substante, hartie cerata, hartie termica pentru fax sau hartie autocopiativa, tapet, hartie pergament, hartie de copt, pahare si farfurii de carton/plastic. Deseurile mentionate vor fi depozitate la deseuri reziduale.

III. In sacul galben veti depozita doar deseuri din plastic care vor fi compactate pentru a se reduce volumul. Se va elimina dopul, capacul, etc.
Produse care se introduc in sacul galben: recipiente/sticle din PET (suc, apa, bere, alte produse alimentare), tetrapack (cutii de lapte, de tomate, sucuri), recipiente / flacoane / forme de la produse cosmetice, detergenti, produse alimentare, folie si pungi de plastic, vase din plastic pentru flori, forme din plastic pentru produse congelate, saci din plastic, accesorii pentru haine, banda de legat pachete.
Produse care NU se introduc in sacul galben: tuburi de cauciuc, brichete, recipiente din plastic amestecat cu aluminiu sau hartie. Acestea vor fi depozitate in recipientul pentru deseuri reziduale.

IV. Deseurile vegetale vor fi tocate si utilizate ca un compost pe terenurile agricole detinute de dumneavoastra sau veti solicita serviciile societatii de salubritate apeland la una din urmatoarele modalitati de comunicare: la sediul societatii (Codlea, str. Fabricii, nr. 11 – langa cantina Magura), la telefon 0268/506.342 sau e-mail serviciimagura@yahoo.com

V. Deseurile provenite din constructii si mobila vor fi predate obligatoriu doar societatii de salubritate apeland la una din urmatoarele modalitati de comunicare: la sediul societatii (Codlea, str. Fabricii, nr. 11 – langa cantina Magura), la telefon 0268/506.342 sau e-mail serviciimagura@yahoo.com

Atentie: in cazul in care se va constata ca un tip de deseu este depozitat necorespunzator, acesta nu va fi ridicat, facandu-se in acest sens fotografii, proces verbal de constatare si aplicandu-se tarif diferentiat.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic