Marius Dunca: Impozitarea pensiilor speciale va deveni realitate

0
622 vizualizari
views

Impozitarea pensiilor speciale din România va deveni realitate în perioada imediat următoare! Prima cameră parlamentară sesizată a aprobat proiectul de lege prin care veniturile care depășesc anumite plafoane vor fi impozitate drastic. Votul a trecut prin contribuția hotărâtoare a parlamentarilor PSD.

”Suntem singurii care am făcut ceva pentru pensionari, prin faptul că am avut grijă ca veniturile celor care  au muncit și contribuit toată viața să fie corelate și cu tot ce înseamnă costuri ale vieții în România. Totuși, beneficiarii  unor pensii mari, dar care nu au cotizat pe măsură, trebuie să întoarcă  parte din bani statului.  Așa se face că prin viitoarea lege nu vor fi afectați cei care au contribuit, de-a lungul vieții, la bugetul de pensii.”, declară  chestorul Senatului, Marius Dunca.

Forma în care a fost adoptat proiectul prevede impozitarea pensiilor speciale de la 7000 lei  la 10000 lei, cu 30%. Cele care depășesc plafonul de 10000 lei vor fi impozitate cu 50%.

”Ca orice măsură bună, și aceasta a primit critici politicianiste din partea celor care nu înțeleg că opoziția înseamnă, uneori, să pui și umărul să construiești ceva bun, alături de cei de la putere. Nu, proiectul de lege nu a fost născut pentru a aduce bani la buget, impactul său este de sub 0,3% din venituri, ci vrem să restabilim o echitate socială. Nu, nu este o acțiune electorală, cum acuza un personaj care se visează ministru de Finanțe pentru a tăia salarii sau programe precum Startup Nation! Dacă ar fi fost așa, poate că propunerea ar fi trecut prin ordonanță de urgență, cu semnătura prim-ministrului Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidențiale. Este o măsură firească, adoptată de Senat, și care va fi aprobată și de Camera Deputaților, tot cu votul covârșitor al PSD”, precizează președintele PSD Brașov.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic