Cod roşu de inundații în Italia. Precipitaţii nemaivăzute până acum

0
86 vizualizari
views

Precipitaţii nemaivăzute până acum, care în câteva ore au ridicat nivelul râurilor până s-au revărsat, au fost înregistrate în regiunea Emilia-Romagna.

Practic toate cursurile de apă dintre Rimini şi Bologna, douăzeci şi unu în total, s-au revărsat între miercuri şi joi dimineaţă, inundând vaste zone din Romagna, scrie agenţia de presă Ansa.

Faenza, o parte din Cesena şi Forlì şi multe alte centre mari locuite au ajuns sub apă.

În unele zone, debitul apelor a crescut în câteva minute, ajungând chiar şi la etajele superioare ale caselor. Au murit opt ​​persoane care nu au reuşit să se salveze şi au rămas prinse la etajele inferioare ale caselor sau în maşini, potrivit News.ro.

Furia inundaţiilor a provocat şi moartea unei femei din Ronta di Cesena, care a fost găsită dimineaţa pe plaja Cesenatico. Il Savio a târât cadavrul timp de douăzeci de kilometri în câteva ore.

În toată regiunea Romagna, a fost o zi în care salvatorii au făcut eforturi de salvare, de a-i ajuta pe toţi oamenii aflaţi în dificultate.

Liniile electrice şi telefonice au fost întrerupte, multe rute pe care s-a putut ajunge doar cu bărcile şi cu o suprafaţă vastă izolată de restul Italiei: trenuri scoase din funcţiune, autostrada impracticabilă aproape toată ziua, multe drumuri închise.

Alerta roșie a fost emisă de câteva zile și erau așteptate fenomene meteo violente: zonele cele mai periculoase au fost evacuate, oamenii au fost rugaţi să urce la etajele superioare ale caselor. Mii de persoane şi-au părăsit casele. Realitatea, însă, a depăşit cele mai proaste prognoze: şi pentru că ploaia (în unele zone a căzut în 36 de ore mai mult decât dublul cantităţii de apă pe care o face de obicei în luna mai) a căzut într-o regiune deja afectată de inundaţiile de acum două săptămâni.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic