Ciudată nație de codleni îmbâcsiți de orgolii

10
1.439 vizualizari
views

,,Pentru a aprecia apusul, trebuie să înțelegi răsăritul”

Ciudată nație de codleni îmbâcsiți de orgolii…  Visăm să salvăm păduri, câini, pisici și copii orfani, dar unul nu ar întreba ,,Eu cu ce pot să ajut?”.

Ne-am născut critici, ostili oricărei colaborări colective, plini de idei care contrazic proiectele altora, cerem socoteală cu socotitoarea pe nimic. Dar matematica noastră de 1+1 dă întotdeauna 1, iar unde sunt doi puterea nu crește, ci nu mai este a mea.

Avem falsa impresie că suntem cei mai buni și alergăm să punem cireașa pe tort, cireașă a cărei coadă am inventat-o și ne cerem dreptul de a ne face auziți.

Cu toate acestea, ne bătem cu pumnul în piept că ne iubim orașul în care trăim. Cu siguranță, de fiecare dată uităm că nu trăim singuri.

P.S Am văzut și codleni fericiți. După ce au emigrat..

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

10 COMENTARII

 1. Ai mare dreptate Ovidiu! Dar hai sa ne gandim cati codleni get-beget mai sunt in orasul nostru. Cei care au emigrat erau sasii care si aici si acolo muncesc ca robotii, spre deosebire de ” codlenii” care se fac ca muncesc.
  Codlenii adevarati au lasat si lasa ceva in urma lor: o casa, o firma, un nume, si muncesc efectiv pentru binele familiilor lor.

  • Or mai fi ramas ceva codleni si-n Codlea….Sa fim seriosi acum: cei care s-au nascut si crescut in Codlea, care au trait 30-40 de ani in Codlea, nu pot fi considerati codleni?!?!? Orgolii-scrie corect Ovidiu. Orgoliul „striga” din acest comentariu!
   Ovidiu- au iesit codlenii la actiunile de curatenie, de ecologizare, de impadurire, de protest….Poate ca nu suficient de multi , dar au fost mereu…..e nevoie de mai multa educatie!
   De ce nu emigrezi????
   Eu am vazut si codleni, inclusiv sasi codleni NEFERICITI dupa ce au emigrat!!!!!!!

   • Asta-i romanul! Comentariul doamnei confirma. Interpreteaza orice vorba asa cum i-i convine.
    Oricum, multumesc doamna pentru urari! Dar daca voiam sa emigrez o faceam de mult, e mai simplu sa fugi la greu, nu-i asa!

 2. Nu e dracu chiar asa negru …totusi se misca ceva prin Codlea …du-te prin satele sau orasele de prin Oltenia sa vezi acolo cata rautate e …salutari

 3. Eu nu cred ca asta este o problema singura a „Codlenilor”. Asta este o problema in general indiferent de locul nasteri, Brasov, Bucuresti, Sibiu, Codlea sau Ghimbav. Si asa oameni exista peste tot in lume, oameni care da numai contra, care numai critica si nu pune mana etc. Numai ca in Romania poate se exagereaza cateodata. S-a facut un studiu unde s-a incercat sa se „masoare” fericirea (normal ca se poate discuta acuma daca chiar se poate masura fericirea). Rezultatul a fost ca oameni din africa sunt mai fericitit decat oameni din europa sau america. Noi uitam ce inseamna viata.

 4. cu tot respectul, dar cel care a scris articolul da dovada de aceas natie de codlean , totu-i criticcccccccccccc in articol, nu te mai mira, probabil ca nu o sa fie postat dar cindeva macar imi v-a da dreptate , friend’s in joy the life , fiti buni uni cu alti zambiti-va cand va inatlniti , sa purtam dialoguri constructive care ne inveselesc inima , viata, putem avea cel ai frumos oras si cele mai reusite proiecte , dar cu oameni critici , negativisti , si interese personale si ascune , e greu sa cred ca o sa ne bucuram de-o viata frumoasa ,si pentru ca si eu mi-am adus aportul meu de codlean-european aduc si ceva pozitiv , faith is the key trebuie sa credem si sa speram fara sa fim pesimisti, (daca te injugi la jug si privesti inapoi unde mai e credinta)

 5. Sunt codleanca, tata e codlean, bunicii mei sunt codleni iar strabunicii la fel si sincer, sunt mandra ca sunt codleanca. Asa cum e Codlea e locul in care cresc si incerc sa vad partile frumoase. Oare de ce tinem mereu sa ne denigram singuri? De ce nu putem oare sa vedem si ce e frumos si bun aici in loc sa vedem doar ce e la altii?
  O codleanca fericita va ureaza o zi minunata!

 6. Salut Ovidiu, sunt cu tine in problema pe care ai expus’o!
  Sa mai borbim de subcultura? barfa?

Comments are closed.