Povestea lui Nuțu și peripețiile campaniei ,,Împreună în jurul unui învingător”

2
1.320 vizualizari
views

Un vis împlinit, o nouă șansă pentru Alexandru Seceleanu

L-am găsit pe Alexandru, prietenii îi spun Nuțu, în fața blocului, așteptându-ne zâmbitor și cu mare interes pentru o discuție amicală. Era fericit că ne primește în noul său scaun cu rotile și l-am felicitat  pentru pofta lui de viață și pentru dorința arzătoare de a ne împărtăși povestea unui om imobilizat, atunci când soarta a hotărât să îți mai taie din pofta de viață.

Noi, prietenii și susținătorii lui , îl considerăm un învingător, un om care, paradoxal, a urcat treaptă cu treaptă ca să își împlinească un vis: un scaun cu rotile performant pe care Nuțu îl consideră „propriile picioare”.

Era uimit că un gest și o atitudine pe care el le consideră normale, ca încrederea, curajul, răbdarea și voința de care a dat dovadă, pe noi ne lasă fără cuvinte.

Foarte natural, am început plimbarea noastră în plină zi de cuptor, iar Alexandru nu a ezitat nici un moment să ne  spună o poveste impresionantă despre o experiența pe care nimeni nu vrea să o traiască, dar care se poate întampla oricărui om.

Să-i aflăm povestea…

În urma unui accident îngrozitor, petrecut acum 8 ani de zile la mare, Nuțu a rămas paralizat. Își amintește și acum minutele trăite alături de salvamarii care încercau să îl ajute, momentele  în care realizase că a rămas paralizat.

A urmat operația la București, apoi nenumărate tratamente și ședințe de recuperare.

„”A fost greu la început, viața mea era schimbată radical, dar am avut lângă mine prieteni, familia, oameni care m-au ajutat”, ne spune Nuțu.

Dupa cum ați citit în edițiile trecute din Codlea-Info, campania demarată pentru strângerea de fonduri care să îl ajute pe Alexandru, a început acum 2 ani de zile. Susținerea nu a lipsit nici din afara țării, de la persoane binevoitoare care au sperat în șansa acestui om. După finalizarea strângerii fondurilor necesare, eroul nostru a luat legătura cu fabricantul din Germania.

Și aici încep peripețiile..

Alexandru ne povestește zâmbind:

„”Acum 2 luni am fost să ridic scaunul cu rotile din Germania, l-am utilizat câteva zile, dar pe drumul înapoi spre țară, am descoperit că nu îl mai puteam folosi la aeroportul din Sibiu , deoarece nu mai funcționau toate  manevrele. Defecțiunea s-a datorat manevrelor de încărcare în cala avionului. Cei de la Blue Air nici nu au vrut să audă. Mama plângea, eu nu știam ce să mă mai fac. Căruțul a rămas în aeroport la Sibiu timp de 2 săptămâni. Am facut și reclamație, dar degeaba. Într-un final, am apelat din nou la Cătălin Muntean, care mi-a adus căruțul acasă, dupa care a fost trimis înapoi în Germania, reparația fiind asigurată contra-cost tot prin amabilitatea dumnealui, căci daunele nu au fost din vina producătorului. Nu îmi venea să cred.””

Povestea și peripețiile lui Nuțu (VIDEO HD)

Nuțu ne-a arătat o demonstrație în forță în ceea ce privește mecanismele acestui scaun cu rotile: îi crează o anumită independență în mișcări, îl ajută să își întărească mușchii, la circulație…

A meritat așteptarea, iar lecția dată de Nuțu este că viața merită trăită chiar și pentru un om imobilizat într-un scaun cu rotile, cu probleme locomotorii.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Buna, ma numesc Adriana,si eu sunt persoana cu dizabilitate. Este trist dar adevarat. Chiar daca ne deplasam cu un scaun rulant. Viata este frumoasa si merita sa traim. Ma bucur ca Alex a gasit niste preteni minunati care l-au ajuta sa isi realizeze visu. Alex sa-l folosesti sanatos.

  2. Eu si soțul meu te cunoastem pentru ca suntem din Codlea. Trăim la Torino si știm cumplita ta poveste si ne-am bucurat ca in sfârșit ai reușit sa zâmbesti din nou datorită scaunului „minune”. Îți dorim multă sănătate si in continuare mult curaj, iar mamei tale multă sănătate si viața cât mai lunga. Un sincer salut din Torino.

Comments are closed.