Ciolan Ștefan Octavian: Întregul obiectiv turistic Ștrand Codlea a fost vitregit de procesele intentate de primărie

0
2.033 vizualizari
views

Urmare a informației apărută în spațiul public în care Mihai Cîmpeanu și Ciolan Ștefan octavian au stat de vorbă cu administratorii Ștrandului Codlea pentru a ajunge la un consens în privința punerii în valoare a obiectivului turistic, au apărut reproșuri din partea opiniei publice, pe bună dreptate. Ștrandul Codlea nu mai este un subiect de campanie electorală, însă Cioan Ștefan Octavian a ținut să aducă lămuriri tuturor codlenilor referitor la acest subiect.

”Nici nu stiu cum e mai bine sa procedezi intr-un oras in care exista foarte, foarte multe probleme de rezolvat. Daca nu te intereseaza, nu e bine! Daca te implici si vrei sa monitorizezi executia unei lucrari, nu e bine! Va aduc aminte ca facem echipa doar de trei saptamani si impreuna incercam sa schimbam modul de lucru si abordarea tuturor acestor probleme care treneaza in Codlea de foarte mult timp.

Sa nu va inchipuiti ca vom face minuni peste noapte! Lacul unu si intreg obiectivul turistic de la Strandul din Codlea, sunt proprietatea privata a unor asociati care au fost „impiedicati” sa faca investitii in zona respectiva timp de 18 ani ca urmare a proceselor intentate de primarie. Refacerea si consolidarea digului a fost obligatorie deoarece expira autorizarea avizata pe o perioada de 10 ani. Am avut cateva discutii cu detinatorii acestei locatii si i-am rugat sa urgenteze aceste lucrari in ideea finalizarii rapide a reparatiilor si punerea in valoare a lacului si a locatiei in sine. Nu se poate umple un lac de o asemenea dimensiune peste noapte si nu se reface fauna specifica apelor si lacurilor in cateva saptamani. Umplerea in sine o sa dureze probabil o luna sau doua.

Ce vedeti acuma in lac este vegetatia care oricum va creste la loc in maxim doua, trei luni de zile dupa umplere, important este ca s-au curatat radacinile de la trunciurile copacilor si s-au scos si copacii cazuti in apa. Binenteles ca se vor reface si malurile si se va amenaja din nou digul, dar toate aceste lucruri se pot face si dupa ce lacul s-a umplut cu apa si i se posibilitatea de regenerare. Atat florei cat si faunei. Sunt convins ca o sa fie repopulat ulterior si cu peste.

Sper ca in noua compunenta a CL sa faca parte oameni care vor intelege in final, ca procesele derulate pe o perioada de 18 ani nu au folosit nimanui! Nici noua ca cetateni, nici locatiei in sine si implicit proprietarilor. Eu am alta viziune in privinta modului in care ar trebui sa se faca administratie publica si, ca atare, o sa ne vedeti foarte des in teren sau mai bine zis, pe teren, deoarece vreau sa vad efectiv stadiul fiecarei lucrari in parte, indiferent daca este privata sau apartine domeniului public. Acordati-ne putina incredere si o sa vedeti ca lucrurile vor evolua in directia buna, acea directie pe care o asteptam cu totii de 30 de ani!” – Ciolan Ștefan Octavian

Sursă foto 1, facebook/SfabuCosmin

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic