Celebrul caz al masinii ridicate, furt sau eroare?

4
1.340 vizualizari
views


Celebrul episod al masinii ridicate, despre care s-a facut atata caz, revine din nou in actualitate. Spicuind din interviul realizat de Erwin Albu, constatam ca au existat nereguli din care cetateanul este cel pagubit. Dar stie cineva care este adevarul? Dincolo de orice speculatie, sa privim lucrurile obiectiv… prin obiectiv.

Intreaga situatie se dovedeste a fi un fiasco, o lupta cu timpul si nervii omului ramas fara masina, lucru care se datoreaza in principal lipsei de informare a cetatenilor. Cine si prin ce modalitati, cand si de ce ar trebui sa aduca la cunostinta cetatenilor Codlei orice modificare vis-a-vis de controversatul contract al parcarilor, ramane si acum un mister.

Dupa discutia avuta la sediul firmei Hi Speed Recovery, locatie in care cetateanului nostru nu i se aduc niciun fel de lamuriri, acesta pleaca indignat la sediul politiei comunitare. Frustrarea acestuia este legata de faptul ca isi parcase masina in fata portii imobilului unde locuieste si, cu toate acestea, ii este ridicata masina, in conditiile in care, in zona nu este niciun semn de circulatie care sa reglementeze sau sa avertizeze.

Toata aceasta situatie mi-a amintit de un alt caz..

Zilele trecute, aflandu-ma in fata blocului, am observat ca in jurul masinii vecinului dadeau tarcoale 3 domni, 2 de la firma de ridicari si un politist comunitar. Masina, avand un afisul „de vanzare” , a intrat in colimatorul acestora, pregatiti fiind sa o ridice. Am intervenit, spunandu-le ca este masina vecinului si ca acolo locuieste. Politistul m-a intrebat daca este parcarea lui, i-am raspuns afirmativ, dupa care mi-a spus ca este necesar sa dispara afisul „de vanzare” din geam. Am sunat la vecina la usa, aceasta a coborat si a inlaturat afisul. Nu intelesese de ce nu avea voie cu el, dar nici nu a mai intrebat, era bucuroasa ca nu a luat amenda sau, mai grav, ca nu i-a fost ridicata masina.

Ideea este alta. Suntem atat de porniti sa facem „curatenie” si sa aplicam legea (domnule politist comunitar), incat omitem ca acea decizie cu privire la vanzarea autoturismului pe domeniul public se refera strict la masinile expuse, nicidecum la cele care se afla la domiciliu, la masinile „uitate” pe domeniul public, nu la cele care stau pe locul lor de parcare, platit la primarie. Si in niciun caz, sub nicio forma, nu li se va cere proprietarilor sa inlature afisul cu „MA VINDE” din geam. Domnul politist si-a depasit atributiunile. Acesta ar fi trebuit sa aiba o evidenta clara a masinilor riveranilor si a taxelor la zi ale acestora, fara sa fie necesar sa deranjeze proprietarul masinii.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

4 COMENTARII

  1. In primul rand La multi ani tuturor codlenilor si in special voua, celor care va implicati in mizeria asta pe care o face firma de ridicari. Eu sunt plecat din tara de 5 ani,dar am urmarit prin intermediul vostru inca de la inceput acest scandal. Vreau sa spun ca am ramas surprins cand am vazut cate ilegalitati se fac in orasul meu natal. Nu ma asteptam ca lumea sa fie atat de indiferenta sa nu reactioneze la aceste furturi pe fata.Ceea ce ma bucura e sa vad cum o persoana(ERWIN ALBU) se lupta cu o satra de lupii infometati dupa bani cu atata ambitie.Bravo tie cetatean al Codlei, meriti tot respectul meu si al celor din Codlea. Dragi codleni,in „municipiul” nostru avem nevoie de persoane precum Erwin sa conduca nu ca acum TATA HOTILOR la conducere(P.P) Mai multe nu mai spun ca asta e,dar eu sper cand ajung anul asta in tara cu masina sa nu patesc la fel. Daca prin absurd mi se intampla asta o sa-l leg pe responsabil si il flutur ca un balon de o sa zica lumea ca vin de la nunta.La multi ani codleni si rusine hotilor din Codlea si Romania.Voi sunteti cei care ati adus tara in situatia asta.

  2. La multi ani si tie, Giovanni, tuturor romanilor plecati in Italia si nu numai! Sa ne fie 2011 un an cu ganduri intelepte si fapte mari, o reintoarcere la origini a locuitorilor urbei noastre, asa cum i-am cunoscut de mai bine de 3 decenii pe majoritatea oamenilor.

    In curand, un nou editorial pe Codlea Info, intitulat sugestiv „Misterele citadine”, pentru ca…meritati!

  3. credeti-ma nu imi vine sa cred ce se intamola in municipiul asta pe vremea celuilalt primar nu era asa ceva ma refer la bataia asta de joc fata ce cetateni acestui oras . Credeti-ma a avut dreptare Presedintele ce a zis odata la televizor „emigrati daca nu va convine” . Ia spuneti-mi masinile celor de la politie ce stau atatea ore in parcare vizavi de politie le plateste careva parcarea sau acele masini nu au nevoie ca au o lista de masini pe care sa nu le ridice IMI PARE RAU CA SUNT CETATEAN AL MUNICIPIULUI CODLEA SI CA AM ALES SA FIE PRIMAR CINE ESTE ACUM

  4. ce sa mai….ramai fara cuvinte frate!Eu vin in concediu in fiecare an din Italia si de fiecare data am numai surprize cu orasul nostru,pacat!Candva nu era asa,noi in loc sa mergem inainte ne intoarcem in trecut,ce sa mai…asta e!!!!salutari Codlenilor de pretutindeni.

Comments are closed.