Caz șocant! O familie din Codlea trăiește într-o sărăcie de neimaginat

23
4.638 vizualizari
views

Acum câteva zile, o doamnă cu suflet mare din orașul nostru, a contactat redactia Codlea-Info și ne-a cerut ajutorul pentru o familie care trăiește în condiții extrem de precare la ieșirea din Codlea. Nu mică ne-a fost mirarea atunci când, deplasându-ne la locul cu pricina, am descoperit că suntem pe un câmp, aproape de malul Vulcăniței, și aici viețuieste o familie cu 2 copii.

Ei sunt familia Cezar și ne-au primit cu gânduri bune, însă ce ne-a fost dat să vedem, a fost un coșmar de nedescris: o cocioabă construită din lut și paie, care încă mai are ferestre, face adăpostul acestei familii de mai bine de 3 ierni.
Cei doi copii ne priveau mirați, neștiind ce fac niște străini în la bordeiul lor. Cu haine pe jumătate murdare, ni s-a facut milă de ei atunci când i-am văzut încălțați cu papuci de casă prăfuiți și distruși. Greu și obositor este drumul pe care mama îl face cu cel mic spre grădinița din oraș, trebuind să parcurgă câțiva kilometri în fiecare dimineață.
Doar natura îi mai ocrotește în acel loc pustiu și departe parcă de civilizație. Femeia, de statură mică, îmbracată în niște haine vechi și zdrențuroase, ne povestește cum au ajuns în acest loc:

„Am locuit acum câțiva ani la fabrica de pâine, am fost ajutați ca să ajungem acolo, însă la câteva luni am fost dați afară. Nu am avut unde sta până când soțul a construit o cocioabă nu departe de locul acesta. Dar și căsuța aceea a fost prădată de hoți, de acolo ne-a fost furată butelia și alte lucruri, apoi i-au dat foc”.

Cum au găsit acest adăpost? Acum 3 ani, bărbatul căuta lemne și a realizat că acest loc poate deveni o „casă” pentru întreaga familie. Cei patru trăiesc sub limita sărăciei, după ce au fost dați afară de la fabrica de pâine. Nici unul nu are loc de muncă, singurul venit fiind alocația celor doi copii, care însumează 160 de lei. Nu au nici apă, nici curent electric, doar o soba cu lemne la care mama gătește mâncare, numai ea stie din ce.

„Casa” este de fapt o ridicătură de pământ și paie, cu 3 bârne și carton ce ține loc de acoperiș, în care locuiește această familie nevoiașă.  Ai spune că Dumnezeu și-a întors fața de la ei și că societatea i-a renegat, refuzând să mai știe de aceștia. Însă, familia Cezar nu a fost uitată în totalitate: uneori este ajutată de mai multe familii creștine…
Cei 4 membrii ai familiei trebuie să se descurce din necesarul pe care îl primesc. Iar visul lor este să aibă o locuință decentă și să își poată crește copiii în condiții mai bune. Cei care doresc să dea o mână de ajutor familiei Cezar şi să între în legătură cu aceştia se pot adresa, pentru mai multe detalii, redacţiei Codlea-Info.

Caz inimaginabil la Codlea (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

23 COMENTARII

 1. Cunosc aceasta familie, sunt aproape doi ani de cind i-am cunoscut si le-am si dat cate ceva. Dealtfel am informat unul din consilierii PDL, de existenta acestei familii in camp, iar el mi-a promis ca o sa informeze conducerea de atunci din primarie. Se vede ca a fost prea ocupat cu obtinerea unui teren pe la „cariera”.

 2. EU CUNUSC TOATE VIATA A FAMILIEI ASTA DE COPII MICI A FOST 3 FATI TOTII A STAT PE LATERALA 69 CU PARINTI CARE LUCRA LA COLOROM PARINTI A MURITA RAMAS CELE 3 COPII DE BAIAT NU SE STIE NIMIC NU A CAUTAT NIMENI SORA SA MIRON GABRIELE CARE A AVUT 3 COPII ATITA BATAIE A LUAT CA POLITIA NU A AJUTAT CA A PLECAT LA LUMA LASIND COP[II LA STAT CA POLITIA NU A FOST CAPABIL SA DAE CONCOBINUL A FARA A PLECAT IN LUME IMEDIAT 2 ANI NU SE STIE NIMIC DE EA A DAT AFARA PRIMARIE SI PE CSINTOS BELA CONCOBINUL LOCUINTA A STAT GOALA NORMAL TREBUIA SA PRIMEASCA FAMILIA CEZAR DAR FAMILIA ROM CARE STA IN CURTE NU A ACCEPTAT PE ELE SI FIND UNA DINTRE MEMBRI FAMILIA ROM LUCREAZA LA PRIMARIE A OBTINUT LOCUINTA NU ERA CORECT

  AM O INTREBARE FAMILIA ASTA DE CE NU AVUT DREPT DE LOCUINTA SI DE CE NU ARE DREPTUL LA FAIMOSUL AJUTOR SOCIAL CINE ARE DREPTUL LA BANI AIA CA STIU CA DINSI NU A PRIMIT RESPECT OAMENI ASTA A FOST VECINI MEI CA LUPTA PENTRU COPII DAR VINE AL TREILA IARNA PESTE ELE POLITIA STE DE CAZ DAR NU AVUT TIMP SA ANUNTA MAI DEPARTE ASTA E IN CODLEA IN SECOLUL XXI MULTUMIM

 3. Saraci in ce conditi locuiesc,nu inteleg de ce primaria nu ii poate ajuta.bine ca le da casa la tigani dar la oamenii normali nu.Iar alti de prin Codlea sunt plini de bani ca nici nu stiu cum sa se mai distreze in loc sa le dea o mana de ajutor. RUSINE

 4. Am niste hainute care pot fi donate familiei in cauza, Nu este nimeni care are o bicicleta ce poate fi donata ? sunt kilometri intregi parcursi pe jos de pe camp pana la scoala .

  • daca aveti niste hainute si vreti sa dati adresa mea sta la dizpozitie si promit ca ajunge la ei inainte de veni ploaie eu am anuntat pe domnu ovidiu am fost acolo nu pot reveni ea mai trecea pe la mine dar nu am putut imagina unde sta adresa mea laterala 67

 5. Daca asta era pina in 1989 aceasta familie avind si copii era deja mutata poate ca intro garsoniera amarita, dar nu mai locuiau in acel bordei facut cu pamint european amestecat cu paie ecologice. Si asta in timp ce unii au acaparat doua,trei ,,,,,,,,,sau mai multe case. Cine poate explica acestei familii ca este mai bine sa fii european capitalist decit altcumva?

   • Eu nu am spus ce cred, am spus ce stiu. Existau familii care asteptau o locuinta, insa sigur nu existau familii cu doua, trei, sau mai multe locuinte si asta era foarte bine.

    • Deja intri pe teren minat. Este de condamnat ca cineva are 3-4 case? Ce este rau in asta? ( se presupune ca banii pentru a dobandi casele au fost obtinuti licit ) Hai sa nu cadem in capcana furiei proletare. S-ar putea sa se naca monstri.

 6. ESTE CEVA IMPOSIBIL…….ar fi frumos sa puna fiecare putin cate putin sa i ajute pe saracii acestia….Primaria ar trebui sa se autosesizeze……pacat de ei..saracii copii

  • si io 50 daca aflii adresa ceva dar banii sa ajunga la ei si inca ceva haideti ba fratilor io dau 50 astalalt 50 fiecare cat poate daca unu da 10 lei altu 10 lei haideti fratilor sa-i ajutam suntem oameni inainte de toate. merita si oamenii astia o viata decenta. sa deschida cineva un cont pentru oamenii astia si cat mai repede sa-i ajutam ca vine iarna frigu la dracu ce fac saracii oameni?

 7. Ceea ce nu stie lumea din Codlea, care-si da cu parerea in acest caz, este ca primaria cunoaste si a analizat situatia, i-a oferit familiei respective o locuinta in cursul iernii trecute, dar cei doi „adulti” ai familiei, impreuna cu copiii, au parasit noua casa dupa doar o noapte, preferand sa-si continue traiul in aceleasi conditii ca si pana atunci. Desigur, trebuia platita o chirie mica, utilitati (ca tot omul, de fapt), pentru care puteau obtine dreptul la un ajutor social. Dar ca sa beneficiezi de ajutor social trebuie sa efectuezi cateva ore de munca in folosul comunitatii si… domnul nu si-a dorit asa ceva. Sa mai continui? Da! Oameni de buna credinta le-au oferit casa si masa in schimbul unui ajutor in gospodarie. Dar… tot asa, li s-a parut prea putin. In toiul iernii trecute, ca si altor persoane aflate aproape in aceeasi situatie, li s-a oferit adapost si hrana la spitalul din Codlea, in perioada celor mai geroase zile. Dar au refuzat, declarand ca nu au nevoie de nimic. Acum spun ca visul lor este o locuinta. Imi pun intrebarea: la ce fel de locuinta se refera, daca ce le-a oferit primaria nu a fost destul de bun pentru ei?

  • Cu siguranta primaria nu cunoaste un alt aspect, si anume, faptul ca in februarie, anul trecut, dupa ce familia a fost mutata intr-o locuinta sociala cu alte cazuri sociale cu care imparteau spatiul, aceasta a primit amenintari, motiv pentru care a doua zi au fost nevoiti sa se intoarca la vechea locuinta din pamant.

 8. unde sint oligarchi din codlea! cu dinti in ciolan de la primarie ?Nicht alles ist ein Zeugnis der Armut, manches ist auch ein Armutszeugnis astai parerea mea domnule alt colean
  Daca mai traia tepesi le mai largia la citva….

 9. Situația soților Cezar, familia care trăiește într-o colibă de pământ cu doi copii minori | Codlea Info

  […] Am revenit asupra cazului familiei Cezar, după ce în toamna acestui an am prezentat situația nefericită în care se află cei doi copii minori ai acesteia. O familie la limita sărăciei, care trăiește într-un bordei de pământ, în condiții mizere, fără apă potabilă și curent electric. VEZI AICI […]

 10. […] faptul că acolo exista o cameră goală care ar putrea fi amenajată pentru familia Cezar care trăiește în coliba de pe malul […]

 11. […] Mariana, mama celor doi copii minori ai familiei care locuiește în câmp, la marginea orașului, despre care am scris în repetate randuri în încercarea de a sensibiliza […]

Comments are closed.