Care este adevărul și ce interese se ascund în spatele ,,marelui circ” al ,,defrișărilor” de la Codlea

10
2.489 vizualizari
views

Cu siguranță nimeni nu agrează ideea de a tăia un copac. Un copac, la fel ca o pădure, are o valoare bine definită în ecosistem și o valoare emoționala în inimile oamenilor care cresc odată cu arboretele.

Dar Codlea nu mai este de mult timp un oraș în care să nu se întâmple ceva… Și cum cel mai bine vândute sunt can-can-urile, certurile și lucrurile inedite, deseori aducem în atenția opiniei publice circul pe pâine oferit din belșug de anumite ,,personalități” locale.

Este și cazul exploatării de material lemnos de la poalele Măgurii.

Ce s-a întâmplat acolo de fapt? Ne răspunde Direcția Silvică Brașov, autoritate care administrează fondul forestier de stat.

CLICK pe imagine

Așadar, suprafața exploatată este proprietatea statului, extragerea materialului lemnos se face după o documentație aprobată la toate nivelele de către ministerul de resort în baza unui plan decenal de recoltare, iar conform legii codului silvic suprafața se va împăduri în cel mult două sezoane de vegetație.

De asemenea, Direcția Silvică ne pune la dispoziție și documentația într-un gest de totală transparența, pentru a înlătura orice suspiciune. (vezi galeria foto)

Care sunt însă interesele în spatele marelui circ?

Arta de a manipula și sensibiliza opinia publică.

În conditiile în care exploatarea de arborete este un subiect sensibil, Erwin Albu dă o conotație de ilegalitate și de abuz, de încălcare flagrantă a legii și se erijează în salvatorul pădurii și apărătorul drepturilor cetățenilor. Sună la 112 (vezi aici filmarea) și anunță că mașinile încărcate cu lemn nu au foaie de parcurs și documente în regulă si spune că aceștia au consumat băuturi pentru ca au stat în timpul încărcării lemnului la un bar din apropiere? Dar nu spune nimic despre faptul că a abuzat de serviciul 112 și că informația a fost mincinoasă. Mai mult,  documentele care însoțesc materialul lemnos pe timpul transportului se întocmesc după ce mașina este încarcată și cantitatea verificată pentru a corespunde cu foaia de parcurs. Și apoi, să ne ierte Dumnezeu, acele mașini merg până în Arges. Cine ar conduce beat până acolo sau fără documente în bună regula, când te poate opri poliția la orice pas. Firma a câștigat în urma unei licitații.

Ce mai urmează? Proteste? Legatul cu lanțuri de copaci?

Un circ ieftin, menit să crească notorietatea ,,personajului” care și-a anunțat intenția de a candida la Parlamentul Europei.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

10 COMENTARII

 1. Bai fratilor este chiar atat de greu de priceput ca , la o anumita varsta copacii trebuiesc taiati si valorificati. Daca se trece de o anumita varsta acea masa lemnoasa nu mai poate scoate profit ( valoarea la care este estimata) deoarece apar bolile specifice arborilor , si apar pierderi insemnate. Nici mie nu imi place cand vad defrisari si padurea pe care o cunosc dispare , dar sper ca se vor planta puieti in locul lor.

  • Nesansa daca pot spune asa, este ca generatia noastra trebuie sa asiste la momentul acestor taieri, iar urmatoarele taieri le mai apuca nepotii nostri. Insa aceste exploatari de arborete sunt necesare. Dupa o anumita varsta copacul se imbolnaveste si este mancat de daunatori si nu mai este bun decat de lemn de foc. Pentru a extrage foloase maxime se face un studiu de catre specialisti in domeniul silviculturii, se taie si se reimpadureste dupa un plan aprobat de ministerul de resort.

   • Tu chiar crezi Ovidiu ca se va raimpaduri ceva?
    Dor stii cum stau la noi lucrurile. Se cumpara aparatura pentru spitale apoi se inchid spitalele.
    Se plange politicieni ca de la EU nu vin destui bani, dar din ultima perioada sau extras numai 10% din bani.

 2. Încătușat de forțele de ordine și executat silit de primărie. Zi neagră pentru Erwin ,,cel alb” | Codlea Info

  […] Citește și Care este adevărul și ce interese se ascund în spatele ,,marelui circ” al ,,defrișărilor” d… […]

 3. si cum va explicati ca masinilor le ia mai putin de jumatate de ora sa se intoarca goale la incarcat??? e vreo noua ruta care se parcurge in 15 min pana in AG?????

 4. ce-a mai devastatoar inventie a tuturor timpurilor in romania BRUJBA.
  Romanu are nevoie de topor , sa distruga padurea intr-un timp cat mai lung :)). atentie, Lege pentru urmatoarea dezbatere in parlament Interzicerea drujbelor pe teritoriul romaniei :))

 5. Pentru cei care comenteaza tot aiurea va aduc aminte. Cei care sunt de o varsta cu mine sau un pic mai mari pana in 40 de ani poate isi aduc aminte (desigur cei care obisnuiau sa cutreiere padurile ) ca mai sus de bancuta pe drumul forestier care duce la strand sau la leurda , cand aveam vreo 12 ani acolo in dreapta si pe partea stanga s-a facut o defrisare . Dar in decurs de catva ani pe locul acela a crescut o padure tanara si frumoasa asa ca , aceste defrisari isi au rostul lor

 6. Da ,defrisarilor gandite, rationale, replantarilor !!! Asa am reactionat si generatia noastra (tacid, fiindca .nu ne puteam permite) cand s-a defrisat toata partea stinga ,la poalele Magurii (drumul lui Sulica) pana la poiana cu acelas nume.Cum arata acuma dupa 40-45 de ani???. Frumoasa…

Comments are closed.