Cand se ieftinesc asigurarile?

0
891 vizualizari
views

Asigurarea RCA sau pe larg, raspunderea civila auto ramane obligatorie, spre groaza soferilor care au platit anul acesta dublu chiar triplu.

Daca multi sperau ca odata cu implementarea Sistemului Bonus-Malus care ii recompenseaza pe soferii atenti si fara accidente provocate de ei cu asigurari reduse, acestia au descoperit ca au de plata mai mult decat ar fi platit anul trecut daca ar fi inregistrat daune.

Cei mai norocosi soferi care au platit putin pentru asigurare sunt pensionarii, cei de la sate si cei care nu au masini puternice.

Cel mai tare au avut de suferit insa, tinerii. Asiguratori precum Astra Asigurari sau Groupama incadreaza in grupa de risc pe toti cei care se situeaza intre 18 si 29 de ani.

Sistemul Bonus-Malus poate fi insa considerat eficient   datorita faptului ca orice sofer care inregistreaza mai multe daune, poate plati pentru asigurarea RCA un pret dublu , penalizare care se va aplica timp de 4 ani. La inceput aceasta este de 100%, dar pe masura ce se reinnoieste polita penalizarea scade si ea, cu conditia desigur, ca soferul sa nu mai inregistreze daune.

Companiile cele mai cunoscute la care se pot incheia asigurari rca sunt : Euroins, Carpatica, Asirom , Astra, Uniqa, Groupama,Omniasig, Generali sau Ardaf.

Ceea ce trebuie retinut este ca daca o societate ofera un pret bun pentru cineva, pentru o alta persoana tariful poate fi dublu, pentru ca asigurarile tind sa fie personalizate.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic