Ca simplu cetățean, mă șochează și îngrijorează totodată declarația președintelui României

1
6.061 vizualizari
views

M-a șocat declarația președintelui României, Klaus Iohannis. În mod direct, acesta acuză statul ungar că ar avea o înțelegere cu Partidul Social Democrat în vederea înființării Ținutului Secuiesc. Și stau și pun în balanță cele declarate de președinte, încercând să culeg toate informațiile pentru a le pune cap la cap, astfel încât să îmi fac o imagine de ansamblu a războiului interminabil dintre PSD și PNL. Pentru că, până la urmă, despre asta vorbim, despre un circ băgat sub nasul patrioților noștri.

Ce interes avea Iohannis să iasă cu declarații cu atac direct la PSD și implicit asupra statului ungar, dacă un astfel de proiect nu ar trece niciodată de Parlament? Senatul clar va respinge proiectul. Proiectul ar încălca în mod evident Constituția României. Apoi, președinții comisiilor din Camera Deputaților sunt PNL, chiar dacă majoritatea este PSD. Cum de a trecut tacit proiectul? Mie îmi pare o manipulare a ambelor tabere, în condițiile în care niciun lider politic nu își asumă această inițiativă. Și totuși, de ce s-a grăbit Klaus Iohannis să iasă la rampă cu declarații șoc? Are cineva idee care vor fi efectele acestor declarații în plan extern? Cum să întrebi public ce i s-a promis de către Viktor Orban președintelui interimar al social democraților?

De ce nu cred că statul ungar complotează cu PSD-ul, așa cum acuză Klaus Iohannis?  Nici măcar social democrații nu-s atât de proști. Din contră, portul popular și românismul a fost emblema de campanie a social-democraților,. Apoi, se știe că UDMR a fost întotdeauna cu puterea, indiferent din partea cărui partid a venit. Dar, da, este un motiv de campanie anti-PSD, cu implicații foarte mari și sensiblilități pe politică externă. Este o declarație fără precedent, spun analiștii. Niciun președinte al ultimilor 30 de ani nu a făcut așa ceva!

Așa cum spune și Traian Băsescu, este o mizerie publică. Cea mai urâtă fază din istoria parlamentarismului românesc și a unui președinte. Penibil este faptul că se atacă unii pe alții. În realitate sunt egal vinovați, cu toții.

Declarații Klaus Iohannis, președintele României

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. stati acasa !!..stati acasa!!!…apropo,dle vela ,catre granita cu ungaria se indreapta un convoi de basculante cu pamant din ardeal!!!..vedeti ca ungurii ne fura ardealul!!!…vorba lui nea costel drojdierul..lasa sa-l ia ,numai prunii nu!!!…

Comments are closed.