Brașovul a intrat în competiția pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret, în 2024

0
954 vizualizari
views

Printr-o scrisoare de intenție transmisă ieri de Prim-Ministrul României, Viorica Dăncilă și adresată Președintelui Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, a fost înaintată candidatura României pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret în anul 2024, la Brașov.

Scrisoarea de intenție transmisă de Guvernul României vine în urma consultărilor de săptămâna trecută, de la Brașov, la care au participat Președintele PSD Brașov Marius Dunca, Vice Prim-Ministrul Daniel Suciu, Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, Ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, Ministrul Turismului, Bogdan Trif și reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în frunte cu președintele acestui for, Mihai Covaliu.

“Brașovul a intrat în competiția pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret, în 2024. Este un proiect de importanță națională și un proiect major pentru orașul și pentru județul nostru. În ultimele luni am avut discuții cu colegii din Guvern, inclusiv cu Prim-Ministrul României, pentru a ne asuma acest obiectiv care va poziționa Brașovul și România ca pol principal în organizarea sporturilor de iarnă în Sud-Estul Europei. Este un obiectiv ambițios care trebuie să unească toate energiile, atât la nivel central cât și la nivel local, pentru a dezvolta infrastructura deja existentă, cu beneficii directe în turismul local și județean. Brașovul are nevoie de acest proiect și de finanțarea necesară pentru a actualiza și a dezvolta infrastructura pentru practicarea sporturilor de iarnă, ceea ce se va traduce prin investiții sustenabile pe termen mediu și lung”, a declarat Marius Dunca.

În urma discuțiilor dintre COSR și reprezentanții administrației publice centrale și locale, care au avut loc la Brașov, pe 24 martie, Mihai Covaliu, Președintele Comitetului Olimpic Sportiv Român, subliniază faptul că România și Brașovul sunt pregătite să organizeze Jocurile Olimpice de Iarnă pentru Tineret în 2024.

“Succesul obținut de România prin organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European Brașov 2013 a fost unanim recunoscut de către mișcarea olimpică internațională și europeană. La 6 ani de la competiția găzduită de țara noastră, într-o continuitate care promovează valorile olimpice, moștenirea și sustenabilitatea, România își propune să intre din nou pe harta olimpică facând un pas înainte, spre Jocurile Olimpice de Tineret din 2024. La Brașov avem și experiența dar și infrastructura necesară pentru desfășurarea unei astfel de competiții sportive. Desigur, sunt necesare investiții suplimentare care să aducă infrastructura la nivelul anului 2024 și, implicit, care să permită organizarea celei mai importante competiții sportive pe care a organizat-o România vreodată”, a declarat Mihai Covaliu, Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Guvernul României este principalul susținător al COSR și își asumă candidatura Brașovului în vederea organizării Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret, precum și derularea investițiilor în dezvoltarea infrastructurii locale și regionale pentru desfășurarea competițiilor la cele mai înalte standarde. În scrisoarea transmisă Președintelui Comitetului Olimpic Internațional, Prim-Ministrul României subliniază faptul că la Brașov există un punct de plecare, o infrastructură omologată și testată, capabilă să ofere toate condițiile necesare desfășurării la standarde înalte a competițiilor sportive.

“Semnificația organizării în 2024 a Jocurilor Olimpice de Iarnă pentru Tineret la Brașov este importantă – 100 de ani de la prima medalie câștigată de România la Jocurile Olimpice din Paris, în 1924. Salut inițiativa Guvernului României, pentru că arată preocuparea pentru Brașov, pentru brașoveni. Trebuie să fim conștienți de potențialul acestui proiect și de faptul că beneficiile care vin odată cu acesta, atât economic cât și de reputație. Brașovul și România vor beneficia de o expunere mediatică semnificativă, atât la nivel European cât și la nivel Mondial, deschizându-se astfel noi oportunități investiționale pentru județul nostru. Este un proiect de care toți brașovenii trebuie să fie mândri”, a adăugat președintele PSD Brașov, Marius Dunca.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic