Brașovenii vor decide destinația finală a platformei Rulmentul, loc încărcat de istorie

0
1.271 vizualizari
views

Care va fi destinația finală? Primăria Brașov vrea să facă un imens parc de agrement pe fosta platformă industrială de la Uzina Rulmentul. În acest sens, administrația a solicitat un raport al Institutului National al Patrimoniului pentru a indentifica toate clădirile cu valoare istorică din platforma de la Rulmentul. Inițiativa autorităților preia modelul țărilor europene de conservare a marilor parcuri industriale, obiective strategice cândva, ale regiumului communist. Potrivit experților , prima atestare documentară a construcțiilor este din perioada interbelică, 1936.

Aici, statul, cu sprijinul forțelor armate a ridicat mai multe hangare pentru avioane, baza aeriană fiind vitală pentru Al Doilea Război Mondial. Clădirile sunt în perfectă stare și în prezent. Se preconiza dezvoltarea acestei structuri de aviație, cu un aerodrom care avea pista de decolare de-a lungul Timișului. Istorie.. Ulterior, în 1959 s-au pus bazele unei fabrici de rulmenți, suprafața pe care se întindea fiind de aproximativ 32 de ha de teren. Oportunitatea de a salva aceste clădiri cu caracer istoric și de a le pune în valoare prin includerea într-un circuit turistic, rămâne la aprecierea brașovenilor.

Administrația va lansa un concurs de soluții, pentru a da sens fiecărei clădiri în parte. Cu siguranță, brașovenii vor reuși să își spună istoria, mai ales că aici, în vremurile de glorie, lucrau peste 20.000 de oameni. Sunt clădiri de hale mastodont, cu beton armat, pe suprafețe de abia le poți cuprinde cu ochii.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic