Ana-Loredana Predescu: Turcan face economie spărgând pușculița copiilor!

0
726 vizualizari
views

Ana-Loredana Predescu, deputat PPU (social-liberal), afiliat grupului PSD, condamnă ferm decizia Guvernului de a nu acorda copiilor cea de-a doua majorare de alocații, stabilită prin lege, la data de 1 iulie 2021.

Membru în Comisia pentru învățământ de la Camera deputaților, deputatul de Brașov a declarat: „Alianța de guvernare a găsit de unde să facă economie! Din banii de alocații ai copiilor! Mi-ar fi rușine să și gândesc o astfel de măsură, cu atât mai mult să o afirm și să o implementez! Doamna Turcan presupun că aplică același principiu economic și în privința propriei familii: face economie spărgând pușculița copiilor.

Se uită un lucru esențial: banii pentru alocație și pentru educație nu sunt cheltuieli, ci investiții în copiii noștri! Voi vota în Parlament un proiect de lege pentru creșterea imediată a alocațiilor la nivelul stabilit prin lege încă din ianuarie 2020!”

Deputatul de Brașov a realizat o analiză comparativă asupra nivelului alocației într-o serie de state membre UE. Astfel, în timp ce în România, alocația pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani este de aproape 44 de euro, cea mai mică alocație din Uniunea Europeană, un copil din Franța, are o alocație cuprinsă între 369 de euro și 403, în funcție de vârsta acestuia. În Olanda, alocația variază în funcție de vârsta de la 221 de euro până la 316 euro, iar în Austria, un copil primește între 114 euro la 165 de euro, tot în funcție de vârstă.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic