Barza de la Codlea, salvată de un alpinist utilitar

0
5.040 vizualizari
views

Barza de la Codlea a fost salvata de un alpinist utilitar. Ilie Radu este chiar din municipiul Codlea și împreună cu prietenul său, Cojocaru Vlad, au luat inițiativa de a da o mână de ajutor. Iată povestea pe scurt:

După mediatizarea cazului berzei prinsă de iarnă la Codlea, doi alpiniști utilitari au decis să dea o mână de ajutor și au venit cu echipament de escaladă pentru a urca pe turnul înalt de 10 m. La primele ore ale dimineții aceștia au ”atacat” pas cu pas distanța până la cuib. Se intenționează revenirea pe timpul nopții, deoarece berzele nu zboară noaptea, la acest moment existând riscul ca barza să zboare din cuib, lucru care s-a și întâmplat la puțin timp după ce alpiniștii utilitari au demarat acțiunea.

La lăsarea serii unul dintre alpiniști, Ilie Radu, s-a urcat pe coșul înalt și a aruncat o plasă peste barză. S-au adunat foarte mulți vecini să privească acțiunea și au fost prezenți și pompierii voluntari din oraș. Urmează ca pasărea să fie predată unei asociații de la Sibiu, care se ocupă de protecția berzelor.

VIDEO ACTIUNE SALVARE

 

Imagine de la acțiunea de seară.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic