ATENȚIE! Sună sirenele pentru alarmarea populației

0
6.146 vizualizari
views

Miercuri, 19 aprilie, în localităţi din judeţul Braşov va fi declanşat mecanismul de înştiinţare a autorităţilor privind iminenţa producerii unor evenimente deosebite şi vor fi acţionate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populaţiei din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice. Vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înştiinţare către autorităţi, cât şi modul de funcţionare a mijloacelor de alarmare a populaţiei (sirene) existente la nivelul comunităţilor.  

În perioada vizată, locuitorii judeţului Braşov vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare. cu pauze de 10 secunde intre ele, în intervalul orar 10.00-12.00. De asemenea, în funcţie de caracteristicile tehnice, vor fi testate şi echipamentele care permit transmiterea mesajelor de avertizare vocală către populaţie.

Recomandăm cetăţenilor să rămână calmi şi să urmărească informările inspectoratului pentru situaţii de urgenţă. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIŢIU”.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic