Condamnare la 2 ani și 10 luni pentru polițistul local de la Codlea

0
9.733 vizualizari
views

Un agent din cadrul Poliţiei Locale Codlea a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de 3 ani, fiind găsit vinovat de luare de mită în formă continuată. Ştefan Bălă a fost condamnat de Tribunalul Braşov, iar sentinţa poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, scrie MyTEx.

Bărbatul fusese trimis în judecată pentru două infracţiuni de luare de mită şi două de abuz în serviciu. Dar, instanţa a schimbat încadrarea juridică a faptei din două infracţiuni de luare de mită într-o infracţiune de luare de mită în formă continuată, pentru care l-a condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare, în timp ce pentru abuz în serviciu l-a achitat.

Dacă sentinţa va rămâne definitivă, inculpatul va avea de prestat muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Codlea sau la Colegiul Tehnic „Simion Mehedinţi” din Codlea şi să frecventeze un program de reintegrare socială stabilit şi derulat de serviciul de probaţiune.

De asemenea, pe perioada termenului de supraveghere va avea următoarele obligaţii: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Braşov la datele fixate, să primească vizitele consilierului de probaţiune, să anunţe dinainte schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi schimbarea locului de muncă şi să ofere informaţii şi documente care să permită controlul mijloacelor sale de existenţă.

Inculpatul a fost reţinut pe 24 noiembrie anul trecut, apoi a stat în arest preventiv până pe 5 ianuarie, fiind acuzat că a luat bani de la şoferi, pentru a nu-i sancţiona.
Potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, „în data de 21.08.2016, inculpatul Bălă Ştefan a pretins şi primit, de la o persoană, suma de 100 de lei, pentru a nu o sancţiona contravenţional pe acesta, deși circulase cu autovehiculul pe stradă din centrul localităţii Codlea unde accesul este interzis”.

Anchetatorii au mai stabilit că, „în data de 24.10.2016, inculpatul nu a sancţionat contravenţional o altă persoană care oprise o autoutilitară pe DE 68, pe raza localităţii Codlea, pe un segment de drum unde oprirea este interzisă. La aceeaşi dată, inculpatul nu a sancţionat-o contravenţional pe o altă persoană care oprise un autovehicul pe DE 68, pe raza localităţii Codlea, pe un segment de drum unde oprirea este interzisă şi a primit suma de 50 de lei de la aceasta pentru a nu o sancţiona”.

 

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic