Atenție la cumpărăturile online!

0
342 vizualizari
views

Online-ul a devenit o necesitate pentru fiecare dintre noi, indiferent de scopul pentru care îl folosim, iar pandemia a schimbat comportamentul românilor când vine vorba, de pildă,  de cumpărături.

Specialiştii în securitate cibernetică recomandă să fim în continuare atenţi atunci când comandăm produse online. Trebuie să ţinem cont de reguli minime pentru a nu fi păcăliţi în mediul digital.

Potrivit Radio România Actualități, atunci când comandăm diferite produse online trebuie să fim prudenţi – să alegem magazine verificate, de unde am mai cumpărat anterior, şi să ţinem cont de recenziile altor persoane.

„Cumpăraţi doar de pe site-uri sigure, de pe site-uri cu reputaţie. Site-ul trebuie să aibă un certificat de securitate valid, trebuie să aibă acel «https» în adresă. Fiţi cu ochii în patru la promoţiile întâlnite online şi verificaţi mereu existenţa lor pe canalele oficiale ale companiilor respective, pentru a nu cădea în plasa atacatorilor. Fiţi atenţi la notificările de tranzacţii venite pe aplicaţiile de internet banking, pentru a nu valida din greşeală eventuale aproape încercate de atacatori care au intrat în prealabil în posesia datelor dumneavoastră”, a precizat Mihai Rotariu, purtătorul de cuvânt al Directoratului Naţional pentru Securitate Cibernetică.

Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică, alături de poliţie şi Asociaţia Română a Băncilor, desfăşoară şi o campanie de conştientizare la nivel naţională notează radiobrasovfm.ro.

Pe site-ul „sigurantaonline.ro” găsiţi informaţii utile despre cum să vă protejaţi împotriva fraudelor online.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic