Ana-Loredana Predescu: Încurajez cititul prin susținerea reducerii TVA-ului la 5% pentru cărțile electronice și prin alocarea de vouchere pentru cărți și manuale

0
581 vizualizari
views

Ana-Loredana Predescu, deputat PPU(social-liberal), afiliat grupului PSD, s-a alăturat colegilor parlamentari din USR-PLUS, PNL și PSD pentru a iniția un proiect de lege potrivit căruia atât manualele școlare, cărțile, ziarele și revistele în format fizic, cât și cele în format audio, multimedia sau electronic, să beneficieze de TVA de 5%.

Astfel, de la 1 ianuarie 2022, am putea cumpăra cărți și manuale în format electronic, la un preț redus. 

„Mi-am propus ca în acest mandat de parlamentar să încurajez lectura. Acesta a fost doar un prim pas. Susțin acest proiect legislativ deoarece facilitează cititul, mai ales pentru tinerii din ziua de azi care sunt mult mai obișnuiți cu utilizarea dispozitivelor și a gadgeturilor, decât cu mersul la bibliotecă. 

 Voi reveni cu un alt proiect de lege care constă în acordarea de vouchere elevilor pentru achiziționarea de cărți și manuale școlare. 

 În România, există doar aproximativ 9.500 de biblioteci, iar în 1990 erau peste 16.000. Românii dedică numai 5 minute pe zi cititului și doar 6,2% dintre aceștia se raportează la lectură ca la o modalitate de a-și petrece timpul. Sursele sunt oficiale. 

Este de datoria noastră, a parlamentarilor și a părinților, totodată, să schimbăm această statistică negativă”, a declarat deputatul de Brașov, Ana-Loredana Predescu. 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic