Ana-Loredana Predescu: Eu renunț la gratuitatea pe transportul feroviar în favoarea unui student. Îi provoc și pe parlamentarii coaliției să facă la fel!

0
734 vizualizari
views

Ana-Loredana Predescu, deputat PPU (social-liberal), afiliat Grupului Parlamentar PSD, a votat PENTRU menținerea gratuității transportului pe cale ferată pentru studenți, în cadrul lucrărilor Comisiei pentru învățământ ce s-au desfășurat astăzi, la Camera Deputaților.

În contextul în care parlamentarii PNL-USR-UDMR au respins acordarea gratuității transportului feroviar pentru studenți, deputatul de Brașov a declarat că renunță la „beneficiul” parlamentar de a avea transport gratuit, în favoarea unui student și îi provoacă pe toți parlamentarii coaliției de guvernare să procedeze la fel.

„Am votat cu gândul că fiecare ban acordat elevilor și studenților reprezintă o investiție, nu o cheltuială!

Știați că parlamentarii beneficiază de transport feroviar gratuit, în timp ce studenții vor pierde acest drept?

În aceste condiții, eu renunț la acest „beneficiu” în favoarea unui student și îi provoc pe toți parlamentarii coaliției de guvernare să procedeze la fel.

Chiar și Ministerul Finanțelor recunoaște că impactul bugetar al călătoriilor gratuite pe cale ferată este unul extrem de redus, 0,018% din PIB, respectiv 157 milioane de lei. În total, 305 mii de tineri beneficiau de această mobilitate extinsă, ajungând în medie la 35 de călătorii pe an.

Nu consider că de la tineri trebuie să facem economie.”, a declarat Ana-Loredana Predescu, deputat de Brașov. 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic