Alte trei persoane testate pozitiv la Ambulanța Codlea

0
8.646 vizualizari
views

Substația de Ambulanță Codlea a fost închisă după ce două asistente medicale au fost confirmate pozitiv la testul coronavirus, iar personalul medical a fost internat în spital pentru teste sau autotizolat la domiciliu, după caz. În cursul zilei alte 3 persoane din 5 internate au fost confirmate pozitiv. Practic la acest moment există un total de 5 persoane confirmate la ambulanță.

Situația de la Codlea scoate la iveală neajunsurile din sistemul de sănătate românesc, pe de e o parte, iar de cealaltă parte lipsa echipamentelor de protecție sau dotarea precară cu materiale speciale pentru protecția la coronavirus.

Cele două asistente și-au făcut meseria, la fel ca și cele trei persoane din cadrul aceluiași serviciu de ambulanță, confirmate pozitiv. Ancheta epidemiologică va continua pentru a stabili contacții direcți și indirecți pentru a fi izolați, astfel încât infectarea să nu ia amploare.

Potrivit unui comunicat de presă al DSP Brașov, cele două asistente și în general personalul medical de la Codlea ar fi avut tot timpul asigurat echipament de protecție. Comunitatea însă, știe că nu este așa. Poate DSP să spună orice pentru a-și acoperi incompetența, cât dorește. Orașul este mic, iar lipsurile s-au văzut și oamenii știau. 

Din păcate, niciun serviciu și nicio autoritate nu informează la nivel de localitate care este situația, ci doar la nivel de județ, cifre și atât, care sunt transmise la nivel de țară. Cetățenii nu vor ști niciodată câte cazuri sunt la Codlea, spre exemplu, la Zărnești, Râșnov sau Făgăraș, tocmai pentru a nu ne face griji și pentru a evita panica. În acest sens jurnaliștii din toată țara au cerut la nivel național informarea defalcat pe fiecare oraș în parte.

Mihai Cîmpeanu, primarul municipiului Codlea, face apel la calm, responsabilitate și comunicare: ”Din păcate, Codlea nu a fost ocolită, însă vreau să tratați cu seriozitate și responsabilitate situația în care ne aflăm. Cu toții avem acasă părinți, bunici, unii dintre noi copii și nu trebuie să permitem ca acest virus să se răspândească. Repet, cei care știți că ați intrat în contact cu ai noștri colegi de la Ambulanța Codlea, autoizolați-vă. COMUNICAȚI-NE dacă încă nu știți ce proceduri trebuie urmate. Colegi de la Serviciul de Ambulanță Codlea, care acum vă aflați în autoizolare , fiți responsabili și respectați toate aceste măsuri de prevenție. Suntem alături de voi, de la distanță. În niciun caz, nu ne dorim să pierdem lupta cu acest inamic invizibil. Sănătate multă tuturor!”

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic