Două asistente ale Serviciului de Ambulanță Codlea, confirmate pozitiv la testul COVID-19

0
16.887 vizualizari
views

Două asistente de la Serviciul Ambulanță al Municipiului Codlea au fost confirmate pozitiv cu noul COVID 19, iar o a treia persoană așteaptă rezultatul.

Din primele informații echipajul de ambulanță a fost solicitat zilele trecute de către Ambulanța Brașov, căruia i se subordonează, să transfere mai mulți pacienți confirmați pozitiv de la un spital la altul, respectiv de la Spitalul Neuro la Spitalul de Boli Infecțioase și de la Secția Stejăriș TBC la Spitalul de Boli Infecțioase, fără a li se asigura echipamentul de protecție necesar. Cele două asistente și-au îndeplinit misiunea, deși ar fi putut sau ar fi trebuit să refuze în condițiile în care nu aveau echipament.

Încă nu se cunoaște cine a dat dispoziția ca Ambulanța Codlea să efectueze acest transfer dacă la Brașov există izoletă pentru transportul pacienților confirmați. Cert este că autoritățile județene sunt depășite de situație, iar cadrelor medicale li se interzice să vorbească ori să își exprime nemulțumirea.

DSP a demarat deja o anchetă epidemiologică pentru a stabili câte urgențe medicale au efectuat în ultimele zile cele două asistențe de pe ambulanță. Informativ, am aflat că doar în cursul zilei de 31 martie Ambulanța Codlea a avut 10 solicitări de caz.

Primarul Mihai Cîmpeanu face un apel către persoanele care au intrat în contact direct cu personalul de la ambulanță:

”Avem o situație de urgență și pe această cale fac un apel cu toată responsabilitatea către persoanele care au intrat în contact direct în ultimele zile cu personalul Serviciului de Ambulanță Codlea, să se autoizoleze de îndată.

În mod normal nu aș face apel la sprijinul dumneavoastră, însă până când va fi efectuată ancheta epidemiologică, aflată în derulare, există riscul ca foarte multe persoane din jurul dumneavoastră, dintre cei dragi, părinți, copii, să se infecteze. De aceea vă rog pe toți cei care citiți acest mesaj și știți că ați intrat în contact direct cu colegii noștri de la Ambulanța Codlea să vă autoizolați și să ne anunțați de îndată pentru a vă putea oferi ajutor.”

Update: Substația de Ambulanță de la Codlea a fost închisă, 5 angajați sunt internați în spital (2 dintre aceștia confirmați pozitiv – asistentele) și alți 5 se află în izolare la domiciliu. 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic