Limita dintre libertate și ani grei de pușcărie o poate constitui o simplă acțiune, uneori, un gest inconștient prin care pui viața persoanei în pericol, în cazul nostru când agresezi fizic un reprezentant al autorității așa cum s-a întâmplat în scandalul din cartierul de rromi din Codlea, zilele trecute. Doi dintre agresori au primit mandate de 30 de zile. Până la a vă descrie cum s-au derulat faptele, poate ar trebui să știm câteva lucruri care nu se spun de obicei și pe care persoanele violente ar trebui să le aibă în vedere.
Cei care agresează polițiști și pedofilii totodată, au viață grea la pușcărie. Nu are importanță câți ani îți iei pentru fapta în sine. Este limpede că dacă ai ajuns în pușcărie pentru ultraj ești mâncat! Nu o va spune nimeni și nu o va recunoaște public, însă acesta este adevărul.
Ce s-a întâmplat în acea noapte în țigănie?
În seara zilei de 20.04.2020, pe strada Răchitei din municipiul Codlea, judeţul Braşov a avut loc un conflict provocat de familia P.
Din cauza scandalului iscat între mai multe familii de etine rromă care risca să degenereze, au fost anunţate organele de poliţie pentru a interveni la faţa locului.
ID, poliţist în cadrul Poliţiei Mun. Codlea, împreună cu colegul său, BC s-au deplasat pe strada Răchitei, din mun. Codlea pentru a apalana situația conflictuală.
În acel loc, se aflau mai multe echipe mixte, formate din jandarmi şi poliţişti şi jandarmi şi poliţişti locali, care interveneau pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice. Între jandarmii prezenți se aflau și persoana vătămată TD din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Brașov și martorul MG din cadrul aceleiași structuri.
De asemenea, din cadrul Poliției Locale Codlea se aflau agenții POA și PGL.
Forţele de ordine au observat că membrii familiei P aveau asupra lor bâte şi lopeţi cu care loveau gardurile vecinilor, provocând zgomot şi aruncau cu pietre spre casele de pe strada Mesteacănului, pentru a-i provoca pe cei aflaţi în curţi, să riposteze.
La faţa locului se aflau mai multe persoane din localitatea Vulcan, care aveau asupra lor lopeţi, furci şi bâte.
Aceştia loveau gardurile vecinilor, tulburau ordinea şi liniştea publică prin zgomote şi larmă, aruncau cu pietre spre casele dinspre strada Mesteacănului, unde probabil se adunaseră alţi cetăţeni de etnie rromă.
Persoanele mai sus menţionate îi chemau pe cei de pe strada Mesteacănului să se bată cu ei.
Organele de ordine ajunse la fața locului au luat mai multe bâte de la autori şi le-au aruncat în zone întunecate, însă aceștia îşi luau din nou alte bâte, rupând gardurile, amenințând că se duc peste persoanele din curţile de pe strada Mesteacănului;
La un moment dat, inculpații PIN, PAI şi CNV au ajuns lângă jandarmi, care au încercat să îi imobilizeze.
Inculpatul PAI, văzând că jandarmul TD încerca să imobilizeze o persoană, a ridicat asupra capului său o lopată şi a vrut să îl lovească în zona capului, însă l-a lovit peste mână, acesta a încercând să se apere.
Din raportul de expertiză medico-legală rezultă că în urma loviturii aplicate de către inculpatul PAI, persoana vătămată TD a suferit leziuni corporale care au necesitat pentru vindecare un nr. de 7-8 zile de îngrijiri medicale.
Deși forțele de ordine se aflau la fața locului și îi somau pe cei care făceau scandal să înceteze acțiunile antisociale, grupul de persoane de etnie rroma a continuat să arunce cu bolovani spre casele de pe strada Mesteacănului;
La scurt timp după ce i-a aplicat o lovitură jandarmului TD, fiind în continuare recalcitrant, asupra sa polițistul local PFL a tras cu un pistol cu șocuri electrice, însă acesta nu a avut niciun efect, astfel că inculpatul PAI l-a lovit cu o lopată pe poliţistul local PGL în cap, acesta căzând la pământ.
În acel moment, lopata s-a rupt.
În urma loviturii primite de la inculpat, persoana vătămată a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis, fără pierderea conștienței, la nivel parietal și temporal bilateral, hipoacuzie.
Din concluziile preliminare formulate de Serviciul Județean de Medicină Legală rezultă că persoana vătămată PGL a suferit leziuni corporale care nu au pus în primejdie viața victimei, iar pentru vindecare sunt necesare 45 zile de îngrijiri medicale.
Imediat, inculpatul PIM s-a apropiat din spatele poliţistului local POA pe care l-a lovit în zona capului cu o bâtă din lemn, cauzându-i un traumatism cranio-cerebral acut deschis fără pierderea conștienței la nivel parietal drept.
Din concluziile preliminare formulate de Serviciul Județean de Medicină Legală rezultă că persoana vătămată POA a suferit leziuni corporale care nu au pus în primejdie viața victimei, iar pentru vindecare necesita 40 zile de îngrijiri medicale.