Japcă la Spitalul Clinic de Psihiatrie! Chirie de la 5 mii de euro în decembrie, la 20 de mii acum!

0
1.250 vizualizari
views

Având în vedere faptul că astăzi este convocată ședința de Consiliu Județean Brașov, vă aducem la cunoştinţa următoarele aspecte, cu privire la subiectul chiriei pentru Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov.
Pe ordinea de zi, se află un punct cu privire la aprobarea prelungirii contactului de chirie, dar și a unei majorări a tarifului datorat de Consiliul Județean, proprietarului clădirii de pe strada Eminescu. Vă reamintim situația de fapt.
Contractul de închiriere între Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov și proprietarul clădirii a expirat în decembrie 2019, la acel moment solicitând-se o prelungire a contractului cu 3 luni, în vederea relocării spitalului. La acel moment, proprietarul a condiționat prelungirea contractului cu dublarea chiriei, de la 5000 €/lună la 10.000 €/lună. Din cauza declanșării pandemiei, această mutare nu s-a mai putut realiza până la data de 30.04.2020, astfel s-a solicitat o prelungire cu 60 de zile a contractului, aceasta fiind din nou condiționată de o mărire a chiriei, de această dată, de la 10.000€/luna la 20.000€/lună.

Grupul de consilieri județeni ai PSD cere conducerii Consiliului Județean Brașov să ia toate măsurile pentru ca imobilul de pe Eminescu să treacă în proprietatea statului, pe perioada stării de urgență, conform legii.
În baza Decretului nr. 240/2020, pot fi rechiziționate ”BUNURILE în privința cărora au fost instituite măsuri asiguratorii și sunt NECESARE prevenirii și combaterii răspândirii infecțiilor cu COVID-19” (vezi art. 64 alin. (12) din Capitolul VII Domeniul justiție din Anexa nr. 1 la Decretul nr. 240/2020).
Rechiziționarea se poate face ”la solicitarea INSTITUȚIILOR ȘI AUTORITĂȚILOR PUBLICE centrale și LOCALE beneficiare”, de către ”autoritățile împuternicite de lege” (vezi art. 87 alin. (1) din Anexa nr. 1 la decret).
Rechiziționarea se face în condițiile Legii nr. 132/1997 privind rechizițiile de bunuri și prestările de servicii în interes public.
Potrivit dispozițiilor art. 1 din Legea nr. 132/1997, autorităţile publice împuternicite prin lege OBLIGĂ operatorii economici, instituţiile publice, precum şi alte persoane juridice şi fizice la CEDAREA TEMPORARĂ A UNOR BUNURI mobile sau IMOBILE (art. 5 lit. h vorbește despre ”cădiri”, FĂRĂ a individualiza ce categorii de clădiri, rezultând că, spre exemplu, clădirea în discuție POATE fi rechiziționată, nefiind în categoria celor exceptate de lege prin art. 30).
În cazul unor dezastre (vezi art. 4 lit. c). rechiziționarea bunurilor se face prin HG sau ordin al prefectului.

Este inacceptabil ca pe timp de pandemie, unii să profite și să ceară sume duble pentru o chirie în care funcționează UN SPITAL!!!
Nu vom fi de acord cu plata acestei sume, unei persoane care profită de banii publici, pe timp de pandemie, pentru a se îmbogăți! În condițiile în care anumite proiecte au fost anulate și redirecționate în lupta contra pandemiei, bugetul Consiliului Județean, în momentul de față, este la limită și nu poate suporta cheltuieli inutile.
Putem folosi acești bani pentru a cumpăra produse necesare pentru a trece cu bine de această perioadă!

Grupul de consilieri județeni PSD Brașov

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic