Adrian Sularea, un adevărat campion în lupta cu viaţa

2
1.379 vizualizari
views

Sularea Adrian

Studii: Şcoala de Arte şi Meserii (bucătar şi alimentaţie publică)

Pasiuni: Culturism, tenis de masă, calculator, plimbările cu bicicleta.

Dizabilităţi: Tetrapareză spactică, Encefalopatie infantilă, Sindrom extrapiramidal

„Faptul că am o dizabilitate nu înseamnă că mă dau bătut, ci că trebuie să urmez o cale puţin diferită de a ta”.

De la fiecare om avem de învăţat, însă de la puţini primim adevărate lecţii de viaţă… Adrian Sularea ne dă tuturor o lecţie la care trebuie să luam aminte…ne învăţă ce înseamnă sa fii puternic, că ambiţia şi dorinţa de a reuşi  te pot face să treci peste orice probleme fizice când vrei cu adevărat ceva. Să încercăm să nu mai privim cu coada ochiului când vedem pe cineva cu o dizabilitate, ei ştiu că sunt diferiţi, de ce nu suntem capabili să îi ştim alături de noi asa cum sunt: ”Să mergi alături de oameni,/Să trăieşti între ei /Să înveţi de la ei…/Să-i iubeşti.”

Acest tânăr ne reaminteşte că pentru a fi fericiţi trebuie să ne bucurăm de fiecare clipă şi întâmplare frumoasă din viaţa noastră şi stă în puterea fiecăruia dintre noi, a mea, a ta, a lui, a tuturor să arătăm că ne pasă! Adrian pot spune că sunt mândră că ţi-am fost dascăl şi că te-am cunoscut învăţând de la tine că întotdeauna  trebuie să mergem înainte orice ar  fi…

Cuvintele persoanelor care îl cunosc pe Adrian precum şi interviul realizat de colegul meu, Ovidiu Stan, spun totul despre un învingător:

Declaraţia mamei

Datorită practicării culturismului, a exerciţiilor fizice în general, boala lui s-a ameliorat, psihicul i s-a îmbunătăţit şi este mai bun ca oricând de când frecventează sala de fitness PowerGym Codlea. Multumesc pe această cale domnului Dan Vlad care a avut întotdeauna grijă de el, l-a luat sub aripa lui şi i-a redat încrederea de care avea nevoie. Îi multumesc şi pentru abonamentul gratuit de care Adiţă beneficiază pe toată durata funcţionării sălii PowerGym  Codlea.

Declaraţia lui Dan Vlad

Un copil exemplu, cu toate afecţiunile pe care acesta le are, dorinţa lui de a face sport este imensă. În fiecare dimineaţă vine la sală cu 15 min. înainte de începerea programului, un băiat care merită şi are toată aprecierea mea. L-am cunoscut cu ceva ani în urmă şi l-am remarcat datorită voinţei sale de a face sport cu toate problemele fizice pe care le are şi m-am străduit să îi acord toată atenţia mea. Sper că am reuşit acest lucru.

Atitudinea lui pozitivă pentru sport a fost remarcată şi în cadrul competiţiilor, despre care profesorul Cristian Neagu – arbitru,  antrenor, membru al Biroului Federal în cadrul FRCF (Federaţia Română de Culturism şi Fitness) spunea:

Am rămas profund impresionat de sportivul cu dizabilităţi Adrian Sularea, care deşi suferă de mai multe afecţiuni grave, luptă cu o voinţă demnă de un adevărat campion şi a participat la concursul de împins culcat din noimebrie 2010, desfăşurat la Codlea.
Deşi a participat alături de concurenţi fără dizabilităti, Adrian a reuşit să îşi împingă greutatea proprie-55kg de mai multe ori, fiind susţinut frenetic atât de public cât şi de ceilalţi concurenţi.
Am arbitrat zeci de concursuri de strongman, powerlifting, skandenberg sau culturism, dar rareori am simţit o asemenea emulaţie în rândurile spectatorilor ca la evoluţia lui Adrian!
Ce a făcut acest băiat de numai 21 de ani acolo pe scena de la Codlea, reprezintă o lecţie de viaţă pentru toţi cei care ne naştem fără probleme şi ne văităm de stres şi găsim „N” motive să nu ne antrenăm pentru a ne menţine o sănătate optimă!
A fost o onoare pentru mine să-l cunosc şi să-i strâng mâna, este un model de voinţă, care ne arată adevăratele valori ale societăţii, şi ne dă o lecţie morală în aceste vremuri tulburi!

Adrian Sularea, un campion în lupta cu viaţa

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

2 COMENTARII

  1. Noi, oamenii in general, avem tendinta de a ne vaita pentru orice nimic si de a da vina pe soarta, ne plangem de mila si ripostam zgomotos deseori. In preajma unor persoane cu dizabilitati, asa cum este Adrian Sularea, care “ne învăţă ce înseamnă sa fii puternic, că ambiţia şi dorinţa de a reuşi te pot face să treci peste orice probleme fizice când vrei cu adevărat ceva.”- cum bine a spus colega mea Loredana – abdici instantaneu si iti revizuiesti teoria despre viata si sensul existentei. Ma inclin in fata acestor oameni!

  2. Adrian ma bucur sa vad ce mari progrese ai facut de cand ne-am cunoscut! A fost un dus rece ptr. mine discutia pe care am avut-o cu mama ta inainte de prima ta ora de geografie din clasa a-VIII-a. Nu stiam pana atunci ca pot fi perceputa in acel fel. Sper ca ai simtit sustinerea mea pe parcursul acelui an scolar si simpatia ce ti-am pastrat dupa aceea. Ma bucuram de fiecare data cand te vedeam venind fara mama de la scoala, cand te vedeam cu bicicleta si apoi la sala. Sunt lucruri simple ptr. cineva fara probleme de sanatate, dar adevarate provocari ptr. cineva ca tine. Si totusi AI REUSIT! Felicitari, continua sa lupti!

Comments are closed.