Adrian Gheorghe, consilier PNL Codlea, despre realizări și planuri de viitor pentru comunitate

0
1.454 vizualizari
views

Sunt cetățean al municipiului Codlea din anul 1989, anul în care am absolvit Institutul
Politehnic București – Facultatea Tehnologia Construcțiilor de Mașini, fiind repartizat ca inginer în cadrul Întreprinderii „Mecanica Codlea’’. Sunt căsătorit și am doi copii. În anul 1999, am absolvit Facultatea de Drept și Științe Administrative – Universitatea din Craiova. Din anul 2000, sunt avocat în cadrul Baroului Brașov. Am obținut diploma de Master – Dreptul Vamal în cadrul Universității Brașov.

În anul 2004, am decis să intru în politică devenind membru al Organizației Municipale PNL – Codlea. Sunt consilier local PNL. Încă din primele ședințe de Consiliu Local, am înțeles că bugetul localității este grevat de cheltuieli obligatorii, al căror cuantum este mare. Având în vedere acest aspect și cuantumul care rămâne la dispoziția executivului pentru proiecte legate de dezvoltarea orașului, am concluzionat că singura opțiune de dezvoltare a orașului sunt sursele alternative de venit, identificând în acest sens:

❗️fondurile europene;
❗️valorificarea eficientă a patrimoniului orașului;

Pentru a putea obține aceste venituri a trebuit depusă o muncă intensă, în care am fost implicat împreună cu departamentul patrimoniu din cadrul UAT-Codlea, pentru clarificarea patrimoniului orașului și reglementarea situației juridice a acestuia, fapt care a condus la:

👍Obținerea fondurilor pentru reabilitarea centrului orașului;
👍Transferul către populație a terenurilor aflate în folosința acestora;
👍Realizarea sălilor de sport;
👍Demararea lucrărilor pentru
creșă;
👍Înlocuirea și crearea unor rețele
de utilități;
👍Demararea proiectului Învățământ de Zi pentru toți elevii din Codlea;
👍Reabilitarea Spitalului Municipal Codlea, acțiune care continuă;
👍Infrastuctura rutieră în cartierele noi;
👍Cartiere noi de locuințe,
n Identificarea unor terenuri pentru construcția de blocuri ANL;
👍Atribuirea în concesiune de
terenuri pentru construcția de
case;
👍Atragerea investitorilor din
zona de retail de tipul LIDL,
Kaufland și Penny;
👍Crearea unor zone de agree-
ment noi.

În plus față de cele menționate mai sus, reglementarea situației juridice a patrimoniului a facilitat:

Întocmirea PLANULUI URBANISTIC GENERAL – P.U.G, care a permis executivului crearea unei strategii pe termen mediu și lung, legate de dezvoltarea orașului. Astfel, au fost determinate zonele de locuințe, prestări de servicii și mică industrie și zonele industriale. Efectul întocmirii acestui Plan urbanistic a fost :
Eliminarea principalilor producători industriali din zonele de locuit.

O altă componentă a activității subsemnatului în cadrul consiliului local a fost crearea unui portofoliu propriu al UAT Codlea, care să conțină imobile teren – proprietatea acestuia, cu situație juridică clară, cu planuri de amplasament și delimitare clare, cu posibilitățile de branșare la utilități pe care Executivul să le prezinte investitorilor .

❗️O preocupare importantă a muncii de consilier a fost aceea de a menține echilibrul deciziilor luate în cadrul consiliului local între nevoia economică impusă de cerințele de dezvoltare ale orașului și cea socială impusă de dificultățile în care se afla o parte a concetățenilor noștri.

❗️Nu în ultimul rând țin să amintesc oferta publică de transport pe care orașul nostru o pune la dispoziția cetățenilor săi. Apreciez că orice unitate administrativă din România are obligația de a pune la dispoziția cetățenilor o alternativă publică de transport celei private.

Articol comandat de Partidul Național Liberal, Filiala Brașov, publicat de Zeiden Media Design SRL, CUI AEP 21200012.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic