Vom avea din nou bătăi de cap? Starea de alertă nu este nici la acest moment definită și nu există o limită de timp pentru aplicarea acesteia. Mai mult de atât, nu se face o referire clară la drepturile și libertățile restricționate. Și, mai mult de atât, în starea de alertă, teoretic, nu poți îngrădi drepturi fundamentale… Ce spune Renate Weber pe acest subiect?
”Principalele două lucruri pe care noi le-am sesizat la Curtea Constituţională pe ordonanţa care încă este în vigoare se referă la faptul că nu există o definiţie a stării de alertă şi pe faptul că nu există o limită în timp pentru starea de alertă. Deci, pe actuala ordonanţă care este în vigoare am fi în situaţia în care Guvernul ar putea declara starea de alertă, ar restricţiona o grămadă de drepturi şi libertăţi, dar asta ar fi pe un termen nelimitat. Constituţia noastră este foarte clară, nu ai voie să aduci atingere substanţei drepturilor şi libertăţilor. Nu ştiu ce va decide Curtea, dar vreau să vă spun că proiectul de lege trimis de Guvern la Parlament avea exact aceleaşi două mari probleme. Din câte am văzut astăzi, la un moment dat, prin o multitudine de amendamente aduse, şi am văzut că au fost aduse amendamente de toate partidele politice, deci prin acele amendamente s-a dat o definiţie stării de alertă, s-a spus clar că nu poate să fie decât pe 30 de zile, cu posibilitatea să fie prelungită încă o dată cu maximum 30 de zile”.
De ce se fac diferențe între oameni?
În altă ordine de idei, în județul Brașov, vorbind de limita zonei metropolitane, se va putea circula fără restricții cu respectarea regulilor de distanțare socială și a purtării măștii în spațiile închise. Cei care nu se află în zona metropolitană și sunt totuși parte din județul Brașov, vor avea nevoie de declarații ca și până acum. Discrepanțele sunt vizibile. Spre exemplu, comuna Vulcan se află în zona metropolitană, nu și localitatea Vlădeni. Cu ce sunt diferiții unii locuitori de ceilalți? Lăsăm comuna Dumbrăvița izolată? Apoi, Holbavul nu se află în zona metropolitană, ce facem? Scriem declarații când coborâm din deal pentru a ne face aprovizionarea? Cu ce este diferit localnicul din Holbav de cel din Vulcan? Râșnovul face parte din zona metropolitană, Branul și Moieciul NU. Și exemplele pot continua.
Problema este că nu avem până la acest moment o metodă de aplicare a noilor măsuri restrictive adaptate fiecărui județ în parte și nici nu știm cum vor proceda autoritățile. Ne vor arde cu amenzi? Punem mâna să învățăm harta metropolitană? Mult mai simplu ar fi fost ca limita să fie granița fiecărui județ pentru a nu face diferențe între oameni în funcție de locul în care domiciliază.
Unde este comuna Vladeni in judetul Brasov?
Cum sa consideram acest articol avand in vedere astfel de greseli?
Sat, comună, cătun, care este relevanța? Nu este localitate? Asta e problema? Că i-am zis comună, nu sat? Sau trebuia să spun Comuna Dumbrăvița, care include și satul Vlădeni? Schimba cu ceva datele problemei?
Locuiesc in Brasov, dupa data de 15 pot merge in Poiana Brasov in plimbare (cu scuterul pe sosea, nu pe drumul vechi)? Trebuie declaratie?
Da, distanța din Brașov până în Poiana Brașov este sub 30 km. Deci, da, fără declarație.
intrebati-l pe Presedinte !!..pentru cultura Cameliei „Cele 17 comunități din zona metropolitana Brasov:
Municipiile Brașov, Codlea, Săcele
Orașele: Ghimbav, Predeal, Râșnov și Zărnești
Comunele: Cristian, Sânpetru, Hălchiu, Tărlungeni, Prejmer, Hărman, Bod, Crizbav, Vulcan și Feldioara!!!”
Deci autorul articolului n-a gresit cu nimic!!.. ,putea sa spuna si municipiul vladeni ca tot aia e madam ,dar de ce nu-l intrebi pe infractorul consilier,viceprimar cum e cu partidul lui de-a ajuns sa distruga un popor??…oare stie oama ca in codlea procentajul de somaj a ajuns la peste 40% din populatia activa ??>…dar nu ea are treaba cu organizarea administrativa a tarii!!!..o fi lucrand la serviciul de drumuri si poduri al judetului…!!!
Comments are closed.