În timp ce tot mai mulți tineri habar nu au ce s-a întâmplat pe 15 noiembrie 1987 și nu știu să răspundă la întrebarea ”De ce bulevardul se numește 15 noiembrie”, stegarii, cei care au lucrat la uzina Steagu Roșu, locul din care a pornit marea revoltă de la Brașov, s-au reîntâlnit la troița de lângă Spitalul Județean pentru a aduce un omagiu victimelor opresiunii comuniste. Alături de oficialități, au depus coroane de flori și au rememorat timpuri demult apuse.
”Le port un respect deosebit celor de la 15 noiembrie 1987. Eu vin dintr-o categorie din rezistența anticomunistă și despre noi s-a uitat aproape totul. Din când în când le mai aduc aminte, dar este zadarnic pentru că, la putere în România în acești ultimi 20 de ani a învins tot partidul unic, însă de această dată cel al hoților. Regret că România trăiește prin cea mai mare criză morală din toată istoria ei și din acest motiv marea majoritate trăiește sub limita sărăciei, iar România a ajuns o țară de bătrâni și bolnavi, tineretul a părăsit-o pentru că patria pe care sunt convins că și-au iubit-o și ei așa cum am iubit-o și noi cu zeci de ani în urmă, nu le oferă nicio perspectivă dacă nu de nivel imediat, nici măcar mediu.. (…)..
Sigur că am încredere mare în tinerii de astăzi, dar regret că în loc să muncească și să lupte prin mjloace democratice aici, pentru această țară pentru care noi ne-am fi dat și viața în urmă cu mulți ani, ei o părăsesc cu atâta ușurință. Se duc să le adune căpsunile și să le spele picioarele…”, a spus Octav Bjoza, președinte al foștilor deținuți politici și subsecretar de stat pe problemele acestora.
15