Joi, 22 septembrie, poate fi considerată o zi marcantă pentru îmbogățirea culturală a municipiului Codlea. Este ziua în care a fost inaugurată Biblioteca Municipală, în prezenta oficialităților dar și a unor oameni de cultură ai urbei. Despre istoricul bibliotecii a vorbit în deschidere Corina Slăveanu, șef serviciu Centru Istoric, care printre altele a reamintit publicului prezent faptul că biblioteca face parte din ansamblul urban Centrul Istoric alături de Casa de Cultură și Muzeul Tradițiilor.
Biblioteca a fost construită în anul 1908 și a avut inițial o dublă destinație de clădire a Judecătoriei de Scaun și de Oficu – Poșta – Telegraf, cu centrala telefonică modernă pentru acele vremuri. În 1925 această centrală deservea pe lângă posturile oficiale și de 14 legături telefonice private.
Clădirea se caracterizează printr-o arhitectură ce combină elemente de baroc cu elemente neoclasice. La festivitatea de inaugurare au fost prezenți membri ai Asociațiunii ASTRA, directorul Casei de Cultură, dl Petrică Buhnici, doamna Ana Oniță, director Libris, dascăli din oraș și nu în ultimul rând scriitorul codlean Iuliu Ionaș. Vom reveni asupra marelui scriitor, despre care atât de frumos a vorbit profesorul de filozofie Gheorghe Cutieru.
Biblioteca dispune de foarte multe volume de carte, dar și de un sistem audio-book pentru nevăzători sau pentru copii. Dacă cititorii din Codlea nu găsesc o carte, aceasta poate fi solicitată de către bibliotecă de la Brașov. Momentele artistice au fost oferite de Alexandra Tivga, elevă în clasa a VI-a, care a interpretat două piese la pian și de un grup de elevi tot de clasa a VI-a ai Liceului Teoretic Ioan Pascu, îndrumați de prof. Karmina Vlădilă. Prezent la eveniment din partea administrației, viceprimarul Mihai Cîmpeanu, a tăiat panglica oficială apreciind, cităm: