Pompierii brașoveni primesc Drapelul de Luptă, simbol al onoarei, vitejiei și gloriei militare

0
1.374 vizualizari
views

Sâmbătă,  24 septembrie 2016, la ora 11.00,  în faţa Primăriei Braşov, se va organiza un ceremonial militar şi religios, cât şi o paradă cu forţe şi mijloace, cu ocazia primirii Drapelului de luptă de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ţara Bârsei” al judeţului Braşov.

Drapelul de luptă are un regim cu totul special – pentru că este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare.

Drapelul de luptă, simbol al preţuirii faţă de ţară, este menit să reamintească fiecărui militar tradiţiile glorioase ale poporului român, în general, şi ale unităţii căreia îi aparţine, în special, precum şi datoria sacră de a servi cu credinţă patria. El reprezintă trecutul, prezentul şi viitorul ţării şi este emblema fiinţării şi funcţionării unităţii respective, simbol către care se îndreaptă aspiraţiile tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea, îşi îndeplinesc misiunile şi luptă sub faldurile sale.  Fiecare unitate militară are un astfel de drapel.

Fiecare unitate militară îşi are propriul drapel de luptă. Dintotdeauna oştirile române au purtat cu demnitate şi onoare drapelul de luptă, înscriind în cartea de aur a istoriei pagini nemuritoare de eroism legendar.

La 1 septembrie 1863 au fost înmânate de către Domnitorul Alexandru Ioan Cuza drapelele de luptă tricolore tuturor unităţilor militare ale armatei romane. Ca o recunoaştere a eroismului pompierilor militari la data de 13 septembrie 1863 s-a înmânat primul drapel de luptă Companiei de Pompieri din Bucureşti de către acelaşi domnitor.

Sub faldurile drapelului de luptă oştaşii armatei române au purtat eroicele bătălii de la Plevna şi Vidin în Războiul de Independenţă, dar şi în primul şi al doilea război mondial.

isu-tara-barsei

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic