5 lucruri tari pe care să le faci în Praga!

0
2.092 vizualizari
views

Capitala Cehiei este printre cele mai frumoase orașe din lume, iar arhitectura sublimă nu este singurul motiv. Cu toate astea, majoritatea oamenilor asociază Praga cu renumita Cetate din Praga, însă acest oraș are un bogat mix de istorie, cultură, viață de noapte și natură. Prețurile sunt și ele decente, iar drumul până acolo poate fi chiar parcurs cu mașina sau autocarul. Un bilet de autocar Bucuresti – Praga costă aproximativ 100 de euro.

Praga poate oferi unui turist mai multe decât ai crede la prima vedere. După ce ai admirat frumusețea centrului, ar fi păcat să te rezumi doar la locurile celebre din centrul orașului. Oricum, iată o listă cu atracții care te va ajuta să explorezi orasul cu drag si spor:

1 Podul Charles

Podul Charles făcut peste râul Vltava conectează Centrul Vechi de Mala Strana. Trei turnuri impunătoare au fost construite pentru a apăra podul, iar de-a lungul său sunt 30 de statui și statuete de stil gotic. Mergând peste podul Charles, vei avea parte de o priveliște minunată a orașului.

2 Cetatea din Praga

Construcția acestui castel a început în 870, iar în decursul unui mileniu, a trecut prin modernizări semnificative. Este atracția principală a orașului și este situat în vârful unui deal cu vedere spre râul Vltava. Castelul dispune de multe arcuri, gargui de piatră și turle care se înalță sus în cer. Parcul din jurul cetății este locul unde te poți relaxa înainte sau după turul ghidat.

3 Piata Centrului Vechi

Piața Centrului Vechi din Praga este printre cele mai splendide piețe din Europa. Aici vei găsi clădiri gotice ce datează din secolul al XIV-elea. Turnul Primăriei Vechi este atracția principală a acelei zone a orașului și datează de la începutul anilor 1400. Ceasul Astronomic de la vârful turnului este unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale orașului. Accesul în turn costă 4 euro, iar priveliștea pe care o ai din vârful turnului face ca fiecare cent să merite.

4 Gradina Wallenstein

Această operă de artă a Barocului este situată la baza Cetății. Aici vei găsi și Palatul Wallenstein, un iaz liniștit, niste statui frumoase și niște păuni care umblă liberi prin grădină.

5 Zidul John Lennon

Chiar peste râul Vltava, în spatele unei biserici vechi, se află Zidul John Lennon. Acest omagiu adus cunoscutului muzician este un proiect de artă vie ce capătă o altă nuanță pe măsură ce trece timpul. Graffitti-ul este încurajat pe acest zid. Poți să-ți lași semnătura acolo în semn de respect față de frontman-ul trupei Beatles.

Capitala Cehiei este situată foarte aproape de centrul absolut al Europei. Multă lume din România alege să călătorească cu mașina sau autocarul, tocmai datorită proximității față de România. Firma de transport persoane Romfour îți stă la dispoziție pentru curse Romania Cehia și îți asigură confortul necesar pentru a te bucura din plin de excursie încă de la plecare.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic