Ziua Proiectelor eTwinning la Liceul Teoretic Codlea

0
1.713 vizualizari
views
LTC - e tweinning
În data de 17.02.2012 a avut loc la Liceul Teoretic Codlea Ziua Proiectelor eTwinning, desfășurat la nivelul claselor a IV-a B și a V-a B, sub îndrumarea doamnei profesor de limba engleză, Lungu Oana. Cu această ocazie s-a accentuat importanța utilizării proiectelor în procesul de învățare. Programul eTwinning oferă instrumente pedagogice care integrează noile tehnologii în procesul de învăţare, apropierea de celelalte ţări participante şi mai buna cunoaştere a acestora, implicarea în activităţi curriculare comune, participarea profesorilor la o reţea europeană şi oportunităţi pentru dezvoltare profesională, prin colaborarea în proiecte internaţionale şi prin participarea la seminarii internaţionale de formare/ schimburi de experienţă, un cadru atractiv de învăţare pentru elevi şi pentru profesori, recunoaşterea oficială şi o mai mare vizibilitate a activităţii participanţilor la nivel naţional şi european; premii anuale şi certificate naţionale şi europene de calitate pentru cele mai bune proiecte (atât de necesare portofoliului personal al elevilor pentru admitere la liceu).
Teroretic Codlea

În continuare, elevii au interpretat diverse roluri, în limba engleză, ale personajelor lor preferate de desene animate sau din basme specific românesti, precum Prâslea cel voinic și merele de aur, Fata moșului și fata babei sau Punguța cu doi bani. Aceste jocuri de rol fac parte din proiectele eTwinning Cartoon Characters și Fairy Tales.
Scopul acestor proiecte este ca elevii să cunoască alti copii din celelalte țări europene, să comunice și să colaboreze cu ei prin scrisori, desene, Internet, prin care își prezintă preferințele, gusturile, personajele de desene animate îndrăgite, să înțeleagă necesitatea utilizării unei limbi străine, să își facă noi prieteni din alte școli europene partenere în proiect, să înțeleagă tradițiile și să înțeleagă alte țări. Ei vor învăța sț redea povești și să povestească în limba engleză, să joace un rol și să imite diverse personaje.
Mulţumim doamnei profesor Oana Lungu pentru  materialul informativ.

Galerie Foto

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic