Ziua internaţională a studentului sărbătorită prin proteste !

0
918 vizualizari
views

ziua studentului

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenteşti din România va demara joi, 17 noiembrie 2011, cu ocazia zilei internaţionale a studentului, acţiuni de protest în toată ţara cu privire la modul în care Ministerul Educaţiei tratează drepturile studenţilor din România.

Drepturile incluse în Statutul Studentului sunt un pas înainte spre atingerea unui prag de normalitate în învăţământului superior din România. Nu mai există niciun argument logic sau declarat că Statutul Studentului să nu fie adoptat, deşi Legea Educaţiei prevede foarte clar că acesta trebuia să devină realitate de câteva luni. Această lipsă de interes din partea Ministrului Educaţiei dovedeşte că studenţii nu mai sunt un grup de interes pentru dumnealui.

Drept răspuns, ANOSR organizeaza acţiuni de protest în marile centre universitare din ţară, cu ocazia zilei internaţionale a studentului. Joi, 17 noiembrie, studenţii din România îsi vor exprima dezaprobarea faţa de ignorarea drepturilor lor în metode cât mai diverse şi inedite, programul detaliat al acţiunilor fiind prezent mai jos :

Bucureşti
Academia de Studii Economice – Flash-mob- ,,Marşul tăcerii”, începând din faţa clădirii facultătii de Cibernetică (ora 13:00)
Universitatea Bucureşti – Flash-mob – ,,Drepturile studenţilor în aer” şi informarea permanentă a studenţilor, în faţa facultăţii de Drept (ora 15:00)
Universitatea Politehnică – Postarea de afişe, bannere şi amplasarea unui panoupe care studenţii îsi vor scrie drepturile pe care le consideră cele mai importante. (Începând cu ora 13:00)
Baia Mare
Flash-mob în faţa căminelor în semn de protest (începând cu ora 14:00)
Cluj
Conferinţa de presă , ora 10:00 sediul OSUBB – strada Pastorului, nr. 11
Flash-mob în faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj Napoca, amplasarea de “wall-uri” pentru ca studenţii să îsi scrie drepturile pe care le consideră importante, aceştia îsi vor ,,dona” pixuri pe care le vor transmite către MECTS pentru a semna Statutul Studentului.
Constanţa
Amplasarea de bannere şi afişe în corpurile Universităţii
Galaţi
Flash-mob în faţa Prefecturii Galaţi (începând cu ora 20:00)
Iaşi
Flash-mob pentru drepturile studenţilor, în faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi (ora 13:00)
Sibiu
Studenţii vor ,,dona” pixuri pe tot parcursul zilei, in corpurile Universitatii, si le vor transmite Ministerului Educatiei pentru a semna Statutul Studentului
Suceava
Flash-mob in fata cantinei universitatii (incepand cu ora 12:00)
Petrosani
Flash-mob in universitate (incepand cu ora 11:30)
Timisoara
Universitatea de Vest – Arborarea de bannere si steaguri inscriptionate pe Universitate si impartirea de banderole studentilor (incepand cu ora 9:00)
Universitatea Politehnica din Timisoara – Amplasarea de bannere pe universitatea, (incepand cu ora 12:00)

”Studentii din Romania nu mai pot pastra tacerea cand vine vorba de drepturile lor. Statutul Studentului este documentul nostru, al tuturor studentilor din Romania, iar adoptarea sa a fost amanata de mult prea multe ori pentru a mai ramane indiferenti. Desi suntem tratati cu indiferenta, nu vom raspunde la fel, ci vom lupta de ziua noastra, pentru drepturile noastre ! ” – Daniela Alexe, Presedinte ANOSR

Sursa:  Comunicat de presa ANOSR

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic