Ziua Internațională a Leopardului Zăpezilor

0
56 vizualizari
views

Data de 23 octombrie este marcată în întreaga lume ca fiind Ziua Internațională a Leopardului Zăpezilor.

Grădina Zoologică Brașov se alătură eforturilor globale de conservare a acestei specii amenințate cu dispariția,  prin acțiuni de educare și conștientizare a populației.

Având în vedere faptul că în zilele de luni grădina este închisă, evenimentul va fi marcat cu o zi mai devreme de data oficială. Astfel duminică, 22 octombrie 2023, îi invităm pe toți brașovenii, și nu numai, să participe la o serie de activități dedicate acestui fascinant animal, supranumit și ”fantoma munților”.  Activitățile programate includ:

Ora 10.00: HAPPY BIRTHDAY – LEOPARZII ZĂPEZILOR (10 – 99 ani, activitate creativă pentru toate vârstele)

Bine ați venit la Ziua Internațională a Leopardului Zăpezilor! Cadouri! Surprize!

Vom pregăti împreună cu copiii, “Cadouri delicioase”! Vor fi aduse în prealabil “cutiile”, gata aranjate, și hrana preferată a leoparzilor. Împreună, vom pregăti cadourile, apoi vom merge la țarcul leoparzilor zăpezii să le dăruim.

Ora 12.00: DE VORBĂ CU ÎNGRIJITORII (10 – 99 ani, activitate pentru toate vârstele)

Haideți să admirăm și să aflăm lucruri interesante despre leoparzii zăpezilor și preocupările  lor spuse chiar de oamenii care îngrijesc cu drag aceste animale. Vom afla informații despre   amenințările cu care leoparzii zăpezilor se confruntă în sălbăticie și cum putem participa la activitățile de conservare, cum putem proteja natura!

Ora 13.00: LEOPARDUL ZĂPEZILOR – FANTOMA MUNȚILOR (8 – 15 ani, joc interactiv)

Obiectivul jocului: simularea impactului dezvoltării teritoriale asupra vieții sălbatice,        înțelegerea faptului că pierderea habitatului în general este considerată una dintre cele mai  critice probleme cu care se confruntă viața sălbatică în ziua de azi.

Ora 15.00: SĂ SĂRIM CA LEOPARDUL – ŞTIAŢI CĂ (10 – 99 ani, activitate pentru toate vârstele)

Ne propunem să prezentăm o serie de informații considerate a fi mai puțin cunoscute  vizitatorilor, diverse curiozități din viața leopardului zăpezilor.

Leopardul zăpeziilor trăiește în habitat-urile montane reci din Asia Centrală și de Sud. Cu toate acestea, această specie rară se confruntă cu numeroase amenințări, inclusiv vânarea ilegală și reducerea habitatului său din cauza dezvoltării umane, în prezent mai existând între 3000 și 6000 de exemplare, dintre care 2000 sunt în grădinile zoologice din întreaga lume.

 

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

LĂSAȚI UN MESAJ