Ziua Indragostitilor – un mit al dragostei

0
4.164 vizualizari
views

“Nu este suficient sa iubesti, este necesar ca aceasta iubire sa fie primita, acceptata si chiar amplificata de celalalt”.

Jacques Salome

ziua 14 feb

Mai sunt cateva zile pana cand cei care iubesc, cei care au alaturi persoana draga si cu care impartasesc o poveste frumoasa de dragoste, pot face un album al sentimentelor.

Asadar, pe 14 februarie, cand se celebreaza sarbatoarea indragostitilor,  se iubeste intr-un mod curat, romanesc, dulce. Parca in aceasta zi gandurile iti sunt indreptate mai intens  spre sufletul pereche, iubirea iti incanta simturile si esti plin de voie buna si de bucurie.

Ziua Indragostitilor,  este denumita Valentine`s Day pentru ca are origini occidentale, dar a fost adoptata si pe meleagurile noastre, fiind  sarbatorita tot mai mult si mai frumos cu fiecare an ce trece.

Care sunt originile acestei sarbatori ?

Exista mai multe versiuni ale acestei zile, toate nascand o legenda, cea a Sfantului Valentin. Despre Valentin se spune ca a fost un preot roman martirizat in timpul persecutiei lui Claudius. In acea perioada, Sfântul Valentin era preot la Roma şi, impreuna cu Saint Marius casatoreau cupluri în secret. Ulterior, pentru aceste fapte, Valentin a fost arestat si tarat in fata prefectului Romei care l-a condamnat la moarte prin decapitare chiar in ziua de 14 februarie.

Echipa Codlea-Info va provoaca la un maraton al mesajelor de dragoste, declaratii care trebuie sa va starneasca imaginatia si prin care sunteti liberi sa va aratati iubirea.

Ziua Indragostitilor, sarbatoarea iubirii,  este un bun prilej pentru a-i declara iubitei sau iubitului ceea ce simtiti, pentru a exprima in scris sentimentele voastre.

.Ganditi-va ca veti compune o scrisoare in care asterneti cu emotie tremurul primului sarut dintre voi doi, prima seara in care v-ati intalnit – o seara magica si nostalgica, clipele petrecute tinandu-va de mana, orele numerate in care v-ati privit tandru in ochi…exemplele nu se opresc aici.

Pana pe 14 februarie, echipa noastra asteapta urarile voastre de dragoste la adresa de e-mail:

mishimocanu@yahoo.com

Si chiar de Valentine`s Day iubirea voastra va fi rasplatita intrucat cele mai interesante si creative  mesaje de dragoste vor fi sintetizate si publicate in ziar.

Scrieti-ne si nu uitati sa va semnati!

Echipa Codlea-Info va doreste succes!

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic