Carnavalul Comunitătii Săsești din Codlea

1
1.991 vizualizari
views

Fasching 2012 Zeiden

Comunitatea germană din Codlea s-a reîntâlnit sâmbătă, 11 februarie 2012,  la Cantina Măgura Codlea:

,,Este vorba de o tradiție, de a participa la momente de veselie, de bucurie, de petrecere. Formațiile artistice ale comunității germane au prezentat un mic program: grupurile de dans, grupul coral, grupul nou de flaut. Juniorii și seniorii s-au costumat, au cântat împreună, au dansat. Chiar dacă în țara noastră sunt probleme mari, totuși nu ne lăsăm. Vom demonstra că oamenii mai au bucuria de a trăi și un strop de calitate de viață. Carnavalul a fost gândit în așa fel încât și oaspeții care nu fac parte din comunitatea germană să se simtă bine, să fie alături ca niște frați. Un asemenea eveniment aduce numai avantaje și ne face să ne simțim fericiți aici, la Codlea.” – Klaus Dieter Untch.

La parada măștilor s-au prezentat o mare diversitate de costume. Copiii au avut avantajul de a fi cei mai aplaudați. Costumați sau nu, prin strălucirea ochișorilor lor și chipurilor lor vesele și nevinovate ne-au cucerit. Un clovn i-a plimbat tot timpul carnavalului prin sală cu un cărucior cu baloane colorate, spre bucuria micuților și a părinților lor. Dansau peste tot fetițe cu rochițe de prințese și cu peruci mai mari decât ele.

,,Sunt Paul Iacob. Să vă liniștesc: nu sunt negru decât astăzi. Soția mea a luat premiul întâi având masca de mamă africană cu prunc în brațe (fiul nostru Andreas, de 6 luni). Eu sunt student african din Timbuktu, studiez la Berlin chirurgia toracică. Acum am venit în vizită în România să iau parte la acest carnaval.”

,,Suntem onorați că putem participa la acest carnaval de câțiva ani la rând. Sperăm că tuturor le-a plăcut programul artistic prezentat în această seară”- ne-a declarat domnul Nicolae Râșnoveanu, instructor al grupului de dansuri săsești.

Evenimentul a fost organizat de Biserica Evanghelica Codlea și sprijinit de comunitatea săsească din Codlea,  au fost vandute aprox. 240 de bilete . O tombolă de succes, muzică de calitate cu orchestra Bădulescu Band, dans și voie bună. Printre invitatii speciali s-au aflat si reprezentantii  ambasadelor Germaniei si Elvetiei la Bucuresti, respectiv domnul Josef Christof Karl – şeful secţiei culturale a Ambasadei Republicii Federale Germania  si din partea Ambasadei Elvetiei  Viceambasadorul – domnul Marc Bruchez.

Mulţumiri speciale se aduc totodată Fundaţiei Saxonia pentru sprijinul financiar.

Și pentru că în 10 februarie s-a născut cel mai tânăr sas din Codlea, pe nume Martin Schuler (cu o zi înainte de carnavalul comunității săsești din Codlea) îi urăm viață frumoasă, sănătate și fericire și mai ales ,,La mulți ani!”.

Carnaval la Codlea (VIDEO)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Felicitari. Bine ca ca mai gasesc oameni care misca ceva in lumea asta fara vlaga.
    Sper sa fie la inaltime si carnavalul bistritean a Forumului German.

Comments are closed.