Zilele Francofoniei la Liceul Teoretic Codlea

0
1.173 vizualizari
views

Încercăm în fiecare an (cel puţin în ultimii 8 ani), în luna martie, să marcăm această sărbătoare internaţională, deşi noi nu suntem francofoni în adevăratul sens al cuvântului, dar ne place cultura, muzicalitatea limbii, civilizaţia franceză. Deşi am început timid, cu doar două-trei cântecele sau un film vizionat în  sălile de clasă, am reuşit de-a lungul timpului, să ne „îmbogăţim” repertoriul şi, cum elevii sunt doritori şi entuziaşti la orice eveniment organizat în liceu, nu a fost foarte greu să-i mobilizăm să participe activ şi din toată inima.

BONJOUR A TOUS ET SOYEZ LES BIENVENUS!
Anul acesta ne-am propus un „voyage” prin muzică şi dans de-a lungul timpului, aşadar elevii clasei a XI-a A au  dansat un MENUET,  am avut-o printre noi pe Edith Piaf cu melodia JE NE REGRETTE RIEN (în persoana Teodorei Mirică din clasa a XI-a C), ne-am plimbat pe acorduri de chitară prin JARDIN DE LUXEMBOURG  şi ne-am dezmorţit apoi, cu un CANCAN surpriză.
Pentru început  i-am ascultat pe cei mai mici dintre “francofoni”, elevii clasei a VII-a C, care au cântat două dintre cele mai cunoscute cântecele : EN PASSANT PAR LA LORRAINE şi IL ETAIT UNE PETITE NAVIRE.
Ina Savuţiu (clasa a XII-a C) ne-a readus în secolul nostru, interpretând cântecul J’Y CROIS ENCORE, iar fetele din clasa a IX-a A au dansat un dans modern.
La final,  toţi cei prezenţi au fost  invitaţi să cânte VOYAGE, VOYAGE şi LA, OU JE VAIS, iar, în mod special pentru fetele din clasele a XII-a, care au fost alături de noi de la începutul „inceputului” (acum 8 ani) a fost cântată  melodia de „suflet”: CHAMPS ELYSEES.

Moldovan Viviana

Zilele Francofoniei

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic