Zilele Codlei (Kronenfest)– A doua zi

4
1.609 vizualizari
views

Cea de a doua zi a inceput dis-de-dimineata cu o frumoasa parada pe care am si prezentat-o intr-un material special. Programul a fost prezentat de Silvana Enache de la TVS, rand pe rand urcand pe scena amenajata in maialul Codlei ansambluri si formatii de muzica populara. O adevarata parada a costumelor populare si a talentelor la scena deschisa. Solista Rodica Stan si orchestra condusa de Radu Costel, Ansamblul Folcloric Magura sub indrumarea Angelei Dragusin, tineri solisti ai Casei de Cultura, invitati de la Ghimbav (Ansamblul Doruletul) si Halchiu, trupa de dansuri a Forumului German.

Dansuri sasesti – Trupa Forumului German Codlea

Ansamblul Folcloric Magura

Traditia este dusa mai departe, asa a declarat directorul Casei de Cultura Codlea. Cu obiceiuri sasesti preluate de codleni, cei mai buni cataratori au urcat pe catarg pentru a-si demonstra barbatia, curcanul Penes de la Galli Gallo fiind unul dintre cei care si-au adjudecat varful catargului,  iar copiii au facut traseul melcului, celebrul melc din maial construit de „Asociatia pentru infrumusetarea Codlei” (Zeidner Verschönerungsverein), asociatie a sasilor desfiintata pana in anii `50, care a construit si Strandul Codlea la 1904.

Traseul melcului – Copiii din Codlea

Cataratul pe catarg – Zilele Codlei 2011

Direct de la Alba Iulia a fost primit cu aplauze interpretul de muzica populara Ionut Fulea acompaniat de orchestra Codrul de Romania. Publicul a dansat, s-au incins hore si invartite, si asa cum romanului ii sta bine, a petrecut cu voie buna cinstind zilele orasului.

Ionut Fulea si Orchestra Codru de Romania

Galeria Foto completa de la Zilele Codlei – „A doua zi (Duminica)”, poate fi vizionata pe contul de Facebook al Municipiului Codlea (CLIK AICI)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

4 COMENTARII

  1. Mi-au placut in mod deosebit, o traditie dusa mai departe peste timp datorita acestor tineri minunati. Privindu-i, inima iti tresalta, iar sentimentul ca esti roman se revarsa prin toti porii. Deosebiti!

  2. Foarte buni au fost cei din grupul de solisti condusi de prof. Petrisor Varga. Chiar au cantat frumos iar faptul ca au ales un repertoriu de toate zonele a multumit pe toata lumea.

  3. Foarte frumos totul,pregatirile,oamenii,absolut totul,este bine si pentru noi ca mai vedem ce se intampla in orasul nostru.foarte frumos!

  4. Si eu am am fost la dansuri populare 8 ani dar di cauza scoli … m-am lasat poate voi reincepe Un singur sfat va dau Dragi dansatori nu va lasati de aceasta traditie romaneasca ca o sa va para rau mai tarziu nu aveti de pierdut nimica din contra daca renuntati veti avea pe constinta de ce nu ati ramas si … daca vreti il loati in considerare e treaba voastra:)

Comments are closed.