Voci de aur la Casina Română din Codlea

4
1.452 vizualizari
views

Corul Bisericii Inaltarea Domnului Codlea

Continuatorii tradiţiilor iniţiate de Casina Română, a cărui fondator a fost primarul Anania Boldor şi preotul Iosif Comănescu înainte de primul război mondial, s-au reunit la vechea locaţie a Casinei Române, actuala casă parohială a Bisericii Înălţarea Domnului. Acasă la preotul Cioacă Ioan, corul Bisericii ,,Înălţarea Domnului” şi grupul vocal bărbătesc ,,Naşterea Domnului” au susţinut un frumos recital de colinde în seara de Ajun.

Corul Bisericii ,,Înălţarea Domnului” este format din tinerii enoriaşi ai Parohiilor Codlea I şi Codlea IV, şi sunt în această formă de circa 3 ani sub conducerea dirijorului Lucian Ioan Ilie ( cântăreţul Bisericii ). Sunt prezenţi la evenimentele culturale din oraş şi din judeţ. ( Casa de Colindatori CodleaCultură Codlea , Casa Armatei Braşov, Biserica Teliu- Vale…..) , dar şi în schimb de experienţă cu alte coruri din Arhiepiscopia Sibiului. (Ex.  Cu corul bisericii din Agnita). Au realizat un CD cu colinde româneşti  şi urmeaza un CD  cu pricesne.

Grupul vocal bărbătesc ,,Naşterea Domnului” are o activitate de peste 20 ani sub conducerea consilierului bisericesc Stan Ioan,  senior al Ansamblului Magură Codlea – Generaţia de Aur. Participă la diferite evenimente cu prilejul sărbătorilor de iarnă, cât şi în casele românilor codleni, promovând colinde vechi, tradiţionale, din zona Sibiului.

Voci de aur Casina Română – Codlea

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

4 COMENTARII

  1. Cristian, expresia ,,voci de aur” se refera in primul rand la bucuria pe care aceastea o transmit legat de nasterea Domnului Iisus. Toate vocile care vestesc nasterea sunt voci de aur!

Comments are closed.