Vinerea neagră pentru Serviciul Salvamont Poiana Brașov! Zi record de accidentări cu 17 cazuri!

1
1.075 vizualizari
views

Salvamontiștii Serviciului Public Salvamont Poiana Brașov au avut o zi plină la început de weekend. Aceștia au fost solicitați să intervină în 17 cazuri de accidentări pe pârtiile și potecile din masivul Postăvarul, zi record ca număr de accidentări. Pentru 6 dintre cazuri a fost necesară prezența echipajelor SMURD.

Două dintre cazuri au fost atipice și trag un semnal de alarmă pentru cei care se aventurează fără un bagaj minim de cunoștințe în zonele montane pe timp de iarnă. Primul, este cazul unui tânăr care a plecat pe pârtie îmbrăcat sumar, având în picioare o pereche de adidași de vară și care a alunecat și s-a accidentat. Cel de al doilea caz este cel al unei femei în vârstă de 50 de ani care s-a aventurat pe poteca înzăpezită din dorința de a ajunge la preotul de la schitul de sub Postăvarul. Nici aceasta nu avea echipament și încălțăminte corespunzătoare și a suferit prin căzătură o entorsă la unul dintre membrele inferioare.  Recuperarea victimei într-un astfel de caz presupune un efort consistent din partea salvatorilor, care sunt nevoiți să care prin zăpadă cu o sanie specială victima, până la baza muntelui de unde este urlterior preluată de un echipaj SMURD.

Recomandăm turiștilor care doresc să se plimbe pe traseele montane din zona noastră să se asigure că dispun de echipament adecvat și să aibă încălțări specifice pentru munte.
Totodată, recomandăm schiorilor să manifeste prudență și să reducă viteza considerabil, deoarece există diferențe mari în consistența zăpezii de la o zonă la alta. În a doua parte a zilei, zăpada de suprafață începe să se înmoaie din cauza caldurii, fiind înlăturată către margini și strânsă în gâlme, de numărul mare de schiori. Stratul de bază care este predominant compus din zapadă artificială rămâne dur pe tot parcursul zilei, făcându-i pe schiori să treacă de la aceste zone rapide, la cele lente cu zăpadă pufoasă și grea, care solicită foarte mult articulațiile genunchilor.
De la începutul sezonului de schi salvamontiștii din Poiana Brașov au intervenit in 270 de cazuri, reprezentand 277 de persoane care s-au accidentat, rătăcit sau au trebuit să fie evacuate.” – Serviciul Public Salvamont Poiana Brașov

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

  1. Țăranii!!…au ajuns țăranii la munte…ce-a ajuns si poiana brașov !!…o mahala a bucureștiului…ori ferentari ori poiana brașov tot dracul ăla e…să pregătească morgile,crematoriul si cimitirele primăria din iasov!!..
    Alte state închid tot,la noi e trai nineaca…!!..dacscseful e la schi,atunci tot romanul e la schi!!..nu contează cum vi îmbrăcat totul e să fi pe pârtie…

Comments are closed.