Vești bune! Colaborare FDGR – PNL și la Codlea

1
1.302 vizualizari
views

Cătălin Muntean s-a întâlnit astăzi cu președintele Forumului Democrat al Germanilor din Codlea în vederea stabilirii și derulării unor proiecte comune, scrie Cătălin Muntean, președintele PNL Codlea și primar al municipiului, pe pagina sa de facebook.

Astăzi am avut o întrevedere cu dl. Paul Iacob, președinte al Forumului Democrat al Germanilor din Codlea. Subiectul vizat a fost colaborarea dintre PNL și FDGR pentru identificarea de proiecte comune și susținere reciprocă la Codlea.

Atât eu cât și dl. Paul Iacob susținem intensificarea legăturilor cu comunitatea sașilor codleni din Germania, comunitate reprezentată de dl. Rainer Lehni.

Turnul cu ceas al Bisericii Evanghelice va fi renovat

Cei doi lideri de la Codlea au declarat pentru Codlea Info că principalul proiect în care se susțin reciproc are în vedere includerea Bisericii Evanghelice în circuitul turistic. În acest sens turnul cu ceas înalt de 80 m și scara interioară urmând sa fie restaurate. Costurile lucrărilor se ridică la 350 mii de euro, bani ce vor veni de la Consiliul Județean Brașov.

Totodată s-a discutat despre susținerea tuturor evenimentelor cu caracter tradițional. S-a pus accent atât pe reînființarea fanfarei comunității săsești cât și pe susținerea trupei de dansuri săsești din Codlea.
Un alt proiect ce are ca scop înfrumusețarea Codlei și includerea în circuitul turistic vizează refacerea traseelor turistice de odinioară, către vf. Măgura prin poiana lui Sulică și Ștrand Codlea.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

1 COMENTARIU

Comments are closed.