Un tânăr pompier din Codlea, în lupta cu flăcările din Grecia

0
4.842 vizualizari
views

Bidiga Andor este un tânăr pompier, care la vestea mobilizării pentru misiunea din Grecia, nu a stat pe gânduri și a spus prezent.
Apropiații lui Andor spun despre acesta că este un baiat simplu, muncitor, un exemplu de salvator și că întotdeauna și-a dorit să lucreze unde este mai greu, chiar si pe SMURD… Codleanul Bidiga Andor, angajat al Inspectoratului Pentru Situații de Urgență ”Țara Bârsei”, s-a alăturat colegilor săi și execută cele mai dificile misiuni de pe pământ elen.  A plecat in Grecia fără să clipească, știa că își va pune viata in pericol, nu a contat, știa că va salva padurea, casele grecilor, chiar si viata acestora.

O publicație online din Grecia descrie într-un articol modul de operare al pompierilor români mobilizați să stingă incendiile din insula Evia.

Redactorii publicației fimes.gr spun că ceea ce-au făcut pompierii români imediat ce au ajuns la locul intervenției din insula grecească Evia i-a determinat pe localnici să-i privească precum niște extratereștri.
„Pompierii români care au venit în țara noastră să întărească efectivele anti-incendiu și să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă.
Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare.

La sosirea în Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii. Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor.

În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile.

De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația.

Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd”, se arată în articolul menționat.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic