Un mic „afacerist” fură de sub nasul firmei de transport călătorii pe ruta Codlea – Brașov

6
2.036 vizualizari
views

Nimic mai simplu, mai curat și mai eficient! Omul nostru, conducător auto cu mașina proprietate personală, și-a dezvoltat o mică afacere în oraș. Ca oricare mic intreprinzător pus pe fapte mari, trece regulat prin stațiile de călători, umple autoturismul proprietate personală de culoare albă, marca Opel, și demarează în trombă spre Brașov.

Aparent, omul nu face vreun rău, nici nu încalcă legea. Acesta ia la ocazie în drumul său. Micul nostru intreprinzător știe exact la ce ora apare microbuzul de Codlea – Brașov în stație și apare înaintea acestuia cu 1-2 minute. Și cum amatori de curse rapide la prețuri mai mici decât cele oferite de transportul în comun, se găsesc, lucrurile par să funcționeze de la sine. Nu același lucru se întâmplă când mașina apare în stație și nu vrea nimeni să urce.

Din declarațiile mai multor călători, am reținut faptul că omul insistă să te ducă la Brașov, strigând după tine ca la piață.  Înseamnă că știe să-și vândă marfa! Situația prezentată de către noi după ce ne-am deplasat pentru a vedea cum stau lucrurile, nu pare atât de gravă. În fond este alegerea fiecăruia cu cine vrea să se urce în mașină. Dacă plătește taxe și impozite pentru activitatea desfășurată, iarăși nu ne interesează. Că prestează un serviciu pentru populație în detrimentul firmei care asigură transportul Codlea – Brașov la intervale regulate, iarăși nu ne interesează. Însă există o serie de întrebări pe care mi le-aș pune în calitate de „autostopist”.

Mașina în care mă urc corespunde din punct de vedere tehnic?

Șoferul amator știe să conducă în condiții de siguranță?

Este autorizat?

Vezi aici filmarea! (VIDEO)

Ce spune legislația?

Legea nr. 129/2015 pentru modificarea si completarea Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 396 din 5 iunie si a intrat in vigoare în 8 iunie. Documentul a fost adoptat de Camera Deputatilor la inceputul lunii mai, iar Senatul l-a aprobat in octombrie 2014.

Conform actului normativ, transportul in regim de taxi si transportul in regim de inchiriere se realizeaza numai de catre transportatorii autorizati care detin autorizatii taxi valabile – in cazul transportului in regim de taxi – sau copii conforme cu normele valabile – in cazul transportului in regim de inchiriere –, eliberate in conditiile legii, pentru fiecare autovehicul folosit.

DSC_0064 (Copy) DSC_0067 (Copy)

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic

6 COMENTARII

  1. Am venit cu el din ghimbav si am fost 3 Persoane am incercat sa ai oferim 5 lei si aproape sa ne ia la bataie ca dece doar atat….

  2. Pe mine m-a luat de la codlea nord și m-a dat jos la colorom cu inca un baiat pt ca nu avea 4 pers ca sa plece la Brasov și ne-a lasat sa luam microbuzul….m-am lecuit sa merg cu masina lui!!!!

  3. Ar trebui sa facem front comun cu autoritatile si sa sesizam.
    0268.25.15.07 – Politia Codlea
    Dupa cateva amenzi, nu cred ca va mai fi convenabil sa faca taximetrie.

    Intradevar si unele dube sunt sub orice critica. Una chiar scotea un sunet ciudat in treapta a 5-a, parca urma sa se deyintegreze. Altele sunt vizibil degradate, rugina fiind la ea „acasa”.

Comments are closed.