Tudor Gheorghe la Codlea, un altfel de spectacol

0
1.216 vizualizari
views

Vestea venirii maestrului Tudor Gheorghe la Codlea a provocat o stare de euforie, urmată de nemulțumiri în rândul iubitorilor muzicii maestrului la aflarea veștii că biletele au fost epuizate într-o singură zi. Chiar în ziua în care au fost distribuite afișele spectacolului Adio, doamnă!

Pesemne că notorietatea de care se bucură maestrul a stârnit goana după locuri, multe dintre acestea fiind rezervate cu mult înainte de tipărirea hârtiilor aducătoare de bucuria ascultării compozitorului român.

Spectacolul a fost unul de excepție, povestește lumea încântată pe facebook. Personal nu am apucat să achiziționez bilete, poate și din cauză că o parte dintre acestea au fost date sponsorilor, lucru pe care l-am înțeles. Ce nu am înțeles totuși, a fost faptul că, odată ajuns în fața Case de Cultură pentru a face câteva poze la spectacol, mi s-a adus la cunoștinștință de către organizator că maestrul nu vrea poze și filmări din sală, aceasta fiind politica în spectacolele susținute de domnia sa. Am priceput repede că ar avea un fotograf agreat, care va face poze și le va distribui și celor care solicită, așa că nici măcar n-am mai intrat în sală. Însă am apreciat efectele de lumini care puneau în valoare Casa de Cultură, întâmpinarea tradițională cu pâine și sare, dar și plasma pe care rulau imagini cu Centrul Istoric. Așa ar trebui să arate la fiecare spectacol.

Domnule fotograf, sunteți amabil să îmi trimiteți 3-4 poze din timpul concertului? Mulțumesc.

În altă ordine de idei am aflat că maestrul Tudor Gheorghe a fost extrem de încântat de publicul cald de la Codlea, acesta aplaudând la final timp de 5 minute pe ceas! Este clar, omul e foarte bun! Un artist de mare calibru! Acesta ar fi spus că va include Codlea în circuitul de spectacole pe care le face de două ori pe an, de fiecare dată cu piese noi. Cert este că îl vom putea vedea în martie, undeva pe la jumătatea lunii.

Până atunci salut prezența unui om deosebit la Codlea!

„De fiecare dată când îl ascult – și asta se întâmplă des – Tudor Gheorghe îmi confirmă bănuiala că poezia românească – populară și cultă – poate mișca munții. (…) Problema mea, inhalând prin toți porii melodia ființei sale, este cum să-mi stăpânesc o lacrima de dragoste, admirație și mândrie că poate exista acest fenomen pe care, vorba lui Grigore Vieru, îmi e mai ușor să-l pup.”

Marin Sorescu – 1988
DSC_1206 (Copy) DSC_1228 (Copy) DSC_1230 (Copy)Imagini surprinse de fotograful acreditat.
CDN_6886 (Copy) CDN_6904 (Copy) CDN_6917 (Copy)
Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic