Trei tineri rătăciți în Masivul Postăvaru au fost recuperați de jandarmii montani și salvamontiști

0
1.680 vizualizari
views

Trei tineri care s-au aventurat pe un traseu de munte au trăit o experiență unică în seară de 17 februarie, când au pierdut marcajul și s-au rătăcit din cauza nopții. Doi băieți și o fată, echipați necorespunzător, au dat emoții echipei mixte de salvatori. 

Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost anuntat prin dispeceratul 112, in jurul orei 18, de existenta unui grup de trei persoane ratacite undeva in zona Crucurului Mic. O echipă mixtă de primă intervenție formată din doi salvatori montani și doi jandarmi montani au plecat în căutarea grupului rătăcit, pe care l-au găsit blocat în afara potecii marcate. Concomitent a fost instituită și o echipă suport gata să intervină în orice moment pentru a veni în sprijinul primilor salvatori plecați la fața locului. 

Operațiune salvare jandarmi și salvamontiști – Info1Tv


Salvamontiștii brașoveni atrag atentia pe aceasta cale turistilor care doresc să facă drumeții în zona montană din Masivul Postăvaru sau Poiana Brașov, cât și în zonele limitrofe Brașovului, să aleagă doar traseele marcate pe care le cunosc bine, deoarece zăpada căzută recent face ca potecile să fie mai greu vizibile și să-si programeze tura astfel încât să nu fie surprinși de lăsarea întunericului.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic