Tot mai mulți copii și tineri inhalează substanțe halucinogene

0
2.005 vizualizari
views

Consumul de substanțe care provoacă amorțirea simțurilor tinde să devină un fenomen în rândul copiilor și tinerilor, chiar la Codlea. Interesant este faptul că, deși situația este una extrem de sensibilă, fiind vorba despre copiii noștri și despre consumul de substanțe care afectează simțurile creierului, vânzarea produselor din care aceștia își prepară produsul final pentru inhalare, sunt la liber în orice punct de comercializare dedicat.

Zilele acestea, echipele de curățenie au descoperit mai mulți recipienți de Loctite, doze de spray și pahare, care la prima vedere nu ridică semne de întrebare. Aparent, cineva și-a lipit toată mobila de prin casă, am putea presupune. Realitatea este însă alta.

În parcurile din municipiul Codlea, după lăsarea serii, grupuri restrânse de tineri și copii se adună pentru a inhala aceste substanțe. Din punct de vedere legal, nu ai ce le face, atât excipienții din Loctite cât și cei din Prenadez, nu sunt interziși, însă în combinație cu alte substanțe și cu un mod de preparare (pe care nu îl vom face public) orice pahar cu substanța gata preparată din care consumatorii inspiră trâgând pe căile respiratorii, provoacă amorțeală, scăderea simțurilor și o stare halucinogenă care provoacă dependență.

Nu știm dacă autoritățile, atât poliția cât și instituțiile de învățământ, cunosc situația acestor copii, însă ar trebui luate măsuri, atât de prevenire cât și de combatere a fenomenului, dar și o mai mare implicare a părinților în educația copiilor lor.

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic