Toamna începe cu activități non-formale pentru liceeni

0
2.388 vizualizari
views

Elevii din clasa a X-a se pot înscrie toamna aceasta în Grow – programul educațional inovativ desfășurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel național, singurul ce aduce studenți internaționali alături de liceeni în cadrul a 3 ediții pe an. Organizat de AIESEC și Școala de Valori, programul Grow a ajuns deja la a 6-a ediție

Ce este Grow?
Grow este cel mai mare program educaţional desfăşurat la nivel naţional realizat de AIESEC România în colaborare cu Şcoala de Valori. Acest program vine în sprijinul elevilor de liceu şi se desfăşoară în 15 oraşe din România.

Ediția din vara aceasta oferă un cadru de dezvoltare non-formală elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a care au posibilitatea de a lua parte la training-uri interactive susţinute de tineri internaţionali.

Ce presupune Grow?
Pe întreg parcursul acestui program desfășurat la Brașov, elevii vor participa la training-uri şi workshop-uri interactive în limba engleză, facilitate de traineri din Polonia, Rusia şi Bulgaria.

Ediţia aceasta presupune pregătiri în managementul proiectelor, orientarea în carieră, cum să îţi împarţi timpul, abilităţi de conducere, dezvoltare personală şi proactivitate.

Timp de 4 săptămâni, 4 – 17 iulie şi 25 iulie – 7 august, elevii care trec în clasa a XI-a şi a XII-a vor avea posibilitatea de a se dezvolta personal şi profesional prin intermediul programului Grow.

Ce beneficii aduce Grow elevilor de liceu?
Liceenii vor avea şansa de a lua parte la o experienţă diversă, ei vor putea intra în contact cu tineri din alte licee, cu studenți, dar mai ales cu tinerii internaţionali.
Întreaga curriculă este creată special de către psihologi, sociologi şi traineri profesionişti cu scopul de a dezvolta anumite abilităţi necesare viitorului profesional şi totodată, dezvoltarea stimei de sine.

Prin intermediul acestui proiect tinerii vor avea acces la oportunităţi noi de educaţie, oferindu-le perspective diferite de dezvoltare personală şi profesională.La sfârşitul proiectului vor primi o diplomă care să ateste participarea la acest program.

Pentru toamna aceasta, temele explorate în Grow sunt:

  1. Proactivity skills (Proactivitate) – ”Cum să acționezi chiar acum! “
  2. Presentation skills (Abilități de prezentare)- “Acesta sunt EU” – “Cum să te prezinți în fața unei mulțimi”
  3. Public Speaking (Abilități de prezentare în public) – ”Cum să realizezi un discurs convingător”
  4. Personal Awareness (Conștiința de sine) – ” Cine sunt eu?” – participanții vor beneficia de suport în a se descoperi pe sine și potențialul lor
  5. Personal effectiveness I (Eficiență personală I) – “Cum să îți organizezi timpul și spațiul”
  6. Personal effectiveness II (Eficiență personală II) “Cum să organizezi și să filtrezi doar informația utilă”
  7. Project management skills (Abilități de management al proiectelor) – ”Cum să conduci un proiect” – participanții vor fi ghidați de la idee, la planificare, acțiune și rezultate
  8. Romanian values (Valori românești)“Care e influența moștenirii culturale și cum se încadrează în ansamblul țărilor UE”

Workshop-urile pentru elevi au loc la Casa de Cultură a Studenților de pe strada Memorandului.

Pentru înscrieri şi alte detalii, accesaţi: www.growedu.ro

Agentie Web | Creare Site Web | Mentenanta Web | Optimizare SEO | Design Grafic